duminică , 8 decembrie 2019 - 15:29

LIDER din CEO, despre DISPONIBILIZĂRI


Liderii sindicali din cadrul CE Oltenia se vor întâni, astăzi, cu administraţia companiei în cadrul comisiei mixte. Pe ordinea de zi se vor afla şi cele 200 de concedieri care vor fi făcute în acest an.

Eugen Iovan spune că pe lângă disponibilizări se va discuta şi despre regulamentul de acordare al voucherelor de vacanţă, dar şi despre sporul de producție. Liderul Sindicatului Energia Turceni nu vrea ca din companie să mai plece acasă oameni pe criteriul vârstei de prepensionare. “Trebuie făcut regulamentul privind voucherele de vacanţă, se discută de programul în care acei 200 de salariaţi care vor fi disponibilizaţi şi, din punctul meu de vedere, în calitate de membru al comisiei, vor fi numai la cerere, care vor dori să plece. Vom stabili şi cu câte salarii se pleacă. Deocamdată, Ordonanţa 36 nu s-a mai prelungit. Oamenii vor lua doar acele salarii pe care le stabilim şi şomajul, dar dacă este la cerere, omul analizează foarte bine ce şi cum are de făcut. Vom stabili criteriile pe acele meserii de pe care vor pleca. Este vorba cam tot de 4 salarii, 6 salarii, în funcţie de cum avem bugetul, cum avem prevederile făcute, cum s-a plecat şi anul trecut. Am salariaţi din Turceni care au plecat cu demisie fără să ia nimic, fiecare şi-au mai găsit în altă parte, dacă e benevol şi pleacă cine vrea. Nu mai veniţi cu criteriul că vor fi prioritare persoanele care se apropie de vârsta de pensionare, pentru că am rămas fără meseriaşi”, a declarat Eugen Iovan.

PROBLEMELE de sănătate, încă un SUBIECT de discuţie

Eugen Iovan spune că pe ordinea de zi se află şi acordarea sporului de producţie. Liderul sindical susţine că la întâlnirea cu administraţia se va discuta şi despre măsurile ce vor fi luate privind sănătatea salariaților CE Oltenia. În ultimele luni, cinci salariaţi au decedat din cauza unor probleme cardiace. Marți, seară, încă un miner a avut probleme. Marius Bălăescu, de 50 de ani, de la Cariera Tismana, a fost luat cu ambulanța de la locul de muncă și dus la Cardiologie, după ce i s-a făcut rău. “Cei care sunt identificaţi în urma analizelor sau dacă se mai fac şi alte investigaţii, administraţia trebuie să se ocupe să-i ducă la o clinică unde să fie diagnosticaţi cu ce au şi ce tratament trebuie să urmeze fiecare salariat.Vom face comisie şi vom vedea ce decizie se va lua. În ceea ce priveşte sporul de producţie, actele adiţionale au fost emise, le-am semnat în calitate de preşedinte, e trecută suma de 1000 lei, nu sunt probleme. Tot ce e muncitor în producţie, va lua 1000 de lei, ceilalţi 700 lei, ceilalţi 500 lei. Singura variantă să simtă omul ceva în plus şi la avans, este să mărim avansul”, a mai declarat Iovan.

loading...
Loading...

Citește și

Iată noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu! Cine ocupă funcțiile de director medical și director de îngrijiri

Medicul Nicoleta Simona Coleașă și asistentul medical Claudia Elena Motea a fost desemnate în funcțiile …

5 comentarii

  1. Gargara ieftina.

  2. Sindicatul Speranta

    Liderii sunt precum oamenii!
    Oamenii si-au ales liderii pe care ii merita!

  3. Liderul Iovan cred ca nu a citit CCM ,in care scrie clar, ca se acorda 16 salarii la cei disponibilizati in functie de vechime si nu mai este motiv de negociere deoarece nu mai sunt venituri de completare si in legatura cu varsta o zice fiinca se incadreaza si el la pensie in termen de 2 ani.

  4. Iovane, tu esti considerat damă de companie de noi cei de.la Turceni. După ce ți-ai angajat toată familia și toate rudele, mai ai curajul să mai ieși să spui ceva? Nu vezi ce față ai? Lasă femeile gravide să nască la termen, nu le provoca avort…

  5. 16 daca te da administratia afara, 4 daca ceri tu sa fii dat afara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: