LIDER din CEO, discuții la Consiliul Național pentru Combaterea DISCRIMINĂRII


Eugen Iovan a depus documentele la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării privind problema reducerii vârstei de pensionare la Sucursalele Electrocentrale Turceni și Ișalnița.

Salariații termocentralelor Turceni și Ișalnița nu beneficiază de pe urma noilor modificări aduse Legii Pensiilor, având în vedere că nu mai sunt încadrați în grupa a doua de muncă. Ca atare, liderul Sindicatului Energia Turceni a sesizat Consiliul de Combatere a Discriminării. Eugen Iovan speră ca CNCD să-i dea dreptate, iar, ulterior, conducerea Complexului Oltenia să solicite noi măsurători ale ITM la Turceni și Ișalnița, pentru a vedea exact condițiile de muncă în care lucrează energeticienii. Sindicalistul este convins că deputatul Dan Vîlceanu va realiza un nou proiect de lege în urma căruia să beneficieze și energeticienii de reducerea vârstei de pensionare. “Am depus toate documentele pe care le-am avut, ne-au mai cerut suplimentar buletinele de analize făcute în perioada 2001-2003. Le vom transmite. În termenul de maximum 10 zile, ne vine răspunsul și vom vedea ce decizie vom lua în continuare. Să sperăm că va fi un răspuns pozitiv. Până va ajunge un nou proiect în Parlament, administrația trebuie să ia măsura, pentru a veni ITM-ul să facă verificări la locurile de muncă. Eu vă spun că locurile de muncă sunt mult mai grele și condițiile sunt mult mai proaste față de cum erau în 2003. Trebuie să reia măsurătorile și, în urma măsurătorilor, să demarăm un proiect de lege pentru a fi reglementată această situație. Proiectul de lege îl va face Dan Vâlceanu, pentru că are nevoie de voturile noastre. Politicienii stau pe voturi la fel cum stăm noi, liderii de sindicat. Îl abordăm după ce ne vine răspunsul de la CNCD, pentru că, acum, a fost ocupat cu campania”, a declarat Eugen Iovan.

Loading...

Citește și

El este candidatul PSD la Primăria Tg-Jiu!

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a anunțat, joi, că Ciprian Florescu  este candidatul susținut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.