LIDER din CEO, după primele NEGOCIERI pentru CCM: Să pună la SALARII, dacă soarta companiei e pecetluită


Liderii sindicali din CEO sunt nemulțumiți de oferta administrației de majorare a fondului de salarii pe 2020 cu doar 5%.

Sindicaliștii celor patru federații semnatare ale contractului colectiv de muncă au refuzat, miercuri, în cadrul comisiei mixte, propunerea șefilor companiei miniere. Eugen Iovan cere ca fondul de salarii să fie majorat cu cel puțin 15% pentru a fi mărit și cuantumul primelor.

Liderul Sindicatului Energia Turceni spune că, în următoarea perioadă, se dorește și programarea unui discuții cu ministrul Economiei, Virgil Popescu. “Dacă soarta companiei e pecetluită, salariații trebuie să-și primească banii pentru munca depusă în cariere și termocentrale. Creșterea veniturilor, vrem, să fie în sumă fixă pentru toți salariații, să nu fie avantajați cei cu salarii mari”, a declarat Iovan. Și pe Constantin Mitrescu l-a nemulțumit propunerea administrației de majorare a fondului de salarii cu doar 5%. Potrivit calculelor sale, asta ar însemna ca fiecare angajat să primească în plus câte 350 de lei. Liderul Sindicatului Energia Rovinari consideră procentul prea mic în comparație cu munca depusă de mineri și energeticieni. Marți, liderii celor 4 federații semnatare al CCM se vor întâlni pentru a veni revendicări comune în fața administrației. “Vrem să purtăm o discuție cu ministrul Economiei. Vrem să mergem cu argumente, cu dovezi că procentul oferit de administrația CEO este mic față de muncă depusă de angajații companiei”, a declarat Mitrescu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.