LIDER din CEO, după stabilirea REGULAMENTULUI de acordare a voucherelor: Ar putea apărea DISCRIMINĂRI


Şefii CE Oltenia au stabilit, marţi, în comisia mixtă cu liderii sindicali regulamentul de acordare a voucherelor de vacanță pentru mineri și energeticieni.

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia este nemulţumit că procedura de înmânare a cardurilor cu o valoare de 2080 de lei cu care angajaţii companiei vor putea merge în vacanţă va dura 45 de zile. Nicu Bunoaica spune că în aceste condiţii minerii şi energeticienii vor putea beneficia de vouchere abia începând cu luna iulie. “S-a stabilit acel regulament, s-a luat decizia ca după 45 de zile să fie pus în aplicare şi să poată fi activat acel card. Eu nu sunt de acord, pentru că voucherele trebuiau să fie date începând cu 1 mai, aşa a fost înţelegerea. Au tot amânat această comisie de la o săptămâna la alta şi ne pomenim acum că procedura este de maxim de 45 de zile pentru a fi înregistrată la Registrul Comerţului . Oamenii, când vor beneficia de vouchere, în iulie? Sunt nemulţumit de această situaţie. Acel regulament trebuia făcut dinainte, la 1 mai intra în vigoare şi oamenii puteau să-şi activeze începând cu luna iunie cardurile, pentru că foarte mulţi au în mai-iunie bilete la diferite staţiuni şi solicită aceste vouchere. Cred că nu au bani, nu o recunosc official. Normal, ar trebui să-i dai cardul omului să-l activeze când doreşte, nu să-i pui condiţii”, a declarat Nicu Bunoaica.

„Angajaţii NESINDICALIZAŢI vor fi MARGINALIZAŢI”

Nicu Bunoaica crede că minerii şi enegeticeinii care nu fac parte din niciun sindicat sau sunt în sindicate mici ar putea avea de suferit de pe urma faptului că sumele pentru voucherele de vacanță vor fi distribuite pe unități. Liderul sindical se teme că vor apărea discriminări în rândul angajaţilor.“Se aloca 5,3 milioane de lei noi lunar pentru tot CEO. Se vor distribui sume pe unităţi. Acolo, iar vor apărea tot felul de lucruri. Adică, cei care nu sunt sindicalizaţi vor fi marginalizaţi. De aceea am cerut să aibă şi liderul de sindicat un punct de vedere, adică o semnătură pentru acele cereri care vor fi tip pentru activarea cardului. Pentru a nu se mai face discriminări, cum s-au făcut şi până acum. Odată ce se pune şi avizul liderului de sindicat, nu cred că se mai poate, dar sunt sigur că la celelalte unităţi vor apărea probleme. Se vor folosi de acest lucru pentru a aduce oameni în sindicatele lor. Nu cred că oamenii vor rămâne pentru vouchere”, a conchis liderul sindical de la Cariera Lupoaia.

loading...
Loading...

Citește și

81 de hectare de teren forestier, pus sub topor pentru Cariera Roșia! Alte 28 de hectare au aceeași soartă pentru Jilț Sud

Guvernul a decis scoaterea definitivă din fondul forestier a unor terenuri pentru deschiderea şi punerea …

Un comentariu

  1. Suntem obisnuiti si in ce priveste salariile, sunt diferențe si de 1500 lei intre salariați cu aceiasi meserie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: