miercuri , 16 octombrie 2019 - 10:42

LIDER din CEO: GUVERNUL poate ajuta COMPANIA să facă INVESTIŢII


Jan Popescu crede că guvernanţii pot aloca bani din Fondul de Mediu pentru ca cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România să realizeze investiţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de mediu impuse de Uniunea Europeană.

Vicepreşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia susţine că a studiat problema certificatelor de CO2 şi a ajuns la cocluzia că guvernul ar putea spijini CE Oltenia. Jan Popescu spune că o parte din banii pe care-i plăteşte compania minieră pe certificatele de dioxid de carbon s-ar putea întoarce înapoi în conturile societăţii. În acest an, CE Oltenia fost nevoit să împrumute de la băncii 500 de milioane de lei pentru a achita certificatele de CO2 aferente energiei produse pe anul 2018.“Am studiat problema. Am discutat cu mai mulţi colegi care stăpânesc mai bine decât mine aceste lucruri legate de certificatele de CO2. Unii spun că guvernul este depăşit de această problemă, că nu poate ajuta prea mult compania. Guvernul poate să facă totuşi ceva. Din banii pe care-i plăteşte CEO pe certificatele de carbon, care se întorc înapoi în România, în Fondul de Mediu poate să aloce sume Complexului Energetic Oltenia pentru a face investiţii. Statul, premierul României poate redirecţiona o parte din bani pentru a ajuta compania mineră să facă investiţii pentru a se conforma la condiţiile de mediu impuse de Uniunea Europeană”, a conchis liderul sindical de la Termocentrala Rovinari.

loading...
Loading...

Citește și

Banţa (PNL), despre POSTUL de PREFECT de Gorj: „NU sunt un vânzător al pielii ursului din pădure”

Vicepreședintele PNL Gorj susține că până în momentul de față nu și-a exprimat dorința de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: