LIDER din CEO: Pierderea grupei de muncă, o MANIPULARE!


Gabriel Căldărușe susține că e o temă falsă că minerii și energeticienii ar putea rămâne fără grupa de muncă începând cu 1 ianuarie 2019

Aviziele de încadrare a locurilor de muncă din minerit în condiții deosebite expiră la 31 decembrie 2018. Liderii FNME și-au arătat îngrijorarea. Au atras atenția că guvernanții nu ar avea de gând să dea o hotărâre pentru prelungirea lor. Luna trecută, Federația Națională Mine Energie a cerut, printr-o adresă trimisă ministrului Muncii, să fie emisă hotărârea de guvern de prelungire a avizelor de încadrare a locurilor de muncă din minerit în condiții deosebite, până în 2021. Gabriel Căldărușe spune că tema pierderii grupei de muncă e falsă. Liderul SMEO este optimist că minerii și energeticienii nu o vor pierde. „Cred că unii încearcă să găsească teme care nu sunt tocmai reale. Eu zic că putem rezolva această problemă foarte simplu, pentru că nu s-a schimbat absolut nimic în ceea ce privește condițiile de muncă din cariere și termocentrale. Deci, îndeplinim acele criterii pentru a putea beneficia în continuare și cred că problema aceasta poate fi foarte ușor tranșată. Este o temă falsă. În ceea ce privește problema grupei de muncă, a fost singura dată când a fost dată pe o perioadă de trei ani. Înainte, în fiecare an, se prelungea la sfârșitul anului printr-o hotărâre de guvern. Pentru a putea beneficia de grupă de muncă sunt niște condiții legate de noxe, praf, nu s-au schimbat condițiile. Situația nu s-a schimbat absolut deloc, ba chiar am putea spune că e una chiar mai dificilă. Pot fi rezolvate și vor fi rezolvate destul de simplu. Cineva încearcă să arate o sperietoare. Se încearcă o mică manipulare în acest sens. Unii vor să arăte că-i preocupă problemele salariaților”, a declarat Gabriel Căldărușe.

Loading...

Citește și

Iată pe cine a vrut un partid să arunce în lupta pentru o primărie din Gorj!

Mariana Popescu, cetățean fictiv al municipiului Motru, și-a anunțat pe rețelele de socializare o candidatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.