LIDER din CEO, REACŢIE după ce Curtea de Apel a DECIS REJUDECAREA PROCESULUI privind GREVA MINERILOR


Preşedintele Sindicatului Solidaritaeta 2013 de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica salută hotărârea mgistraţilor doljeni de a trimite spre rejudecare Tribunalului Gorj dosarul grevei spontane din CEO.

Judecătorii Tribunalului Gorj vor trebui să analizeze din nou dosarul grevei spontane pentru drepturi salariale, declanşată în luna ianuarie de minerii din mai multe cariere ale CE Oltenia. Asta, după ce, miercuri, magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis să trimită cauza spre rejudecare. Tribunalul Gorj admitea, pe 16 ianuarie, solicitarea CE Oltenia de încetare a grevei minerilor, stabilind că protestul este ilegal. Greva spontană din ianuarie a durat 6 zile, iar CEO a rămas aproape fără rezerve de cărbune. Tot pentru o grevă spontană, Nicu Bunoaica a pierdut un proces la Curtea de Apel Craiova. Acum, liderul sindical de la Cariera Lupoaia s-a bucurat să afle decizia de miercuri a instanței. “E un lucru foarte bun. Oricum, minerii nu au vrut să facă acest lucru. Poate, ceea ce s-a întâmplat, a fost ajutat şi de conducerea CEO, a Ministerul Energiei, care ştia ce salarii de mizerie sunt, că se lucrează în condiţii inumane. L-am chemat de atâtea ori pe domnul Vişan. Nu vine, pentru că îi e frică de mineri. Să ştiţi că oamenii erau foarte îngrijoraţi că vor plăti bani mulţi companiei. După cum ştiţi, sindicatul nostru, Solidaritatea 2013, a pierdut procesul tot datorită complicităţii judecătorilor cu compania. Eu sunt bucuros de decizia aceasta a Curţii de Apel. Chiar dacă sindicatul meu a pierdut acel proces, s-a câştigat acum”, a declarat Bunoaica.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

4 comentarii

  1. Ce Nicule,nu știi că în Gorj e cea mai mare corupție și cei mai mulți magistrați corupți și incompetenți ?

  2. Adică ,,statul paralel” funcționează și la Gorj ?
    Se impune introducerea răspunderii magistraților !

  3. Greva spontana a minerilor a fost facuta pe buna dreptate, salariul minerilor este mai mic, adica la jumatate, fata de cel al unui functionar (contabil sau secretar) de la Primarie. Asemenea anomalii NU s-au intamplat in istoria economiei romanesti sau in lume (mondiala). Punctul de pensie al minerilor a scazut de la 2-2,5 la 1-1,2, punct ce se calculeaza conform Legii pensiilor nr.263/2010 ca raport intre salariul brut realizat in luna si salariul mediu brut pe economie, comunicat de INS

  4. Votați în continuare ca ei o duc bine și voi trageți ca prostii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.