LIDER din CEO, SCRISOARE către MINISTRUL ENERGIEI


Președintele Sindicatului Liber EMC Roșia i-a cerut lui Anton Anton sprijinul pentru deblocarea celei mai mari cariere de lignit Sud-Estul Europei, Cariera Roșia.

Cristian Lădaru i-a atras atenția ministrului Energiei că, din cauză că în ultimii ani nu s-au făcut exproprieri, Cariera Roșia riscă să fie închisă. Liderul sindical spune că toate excavatoarele pe zona culinară, care trebuiau sa asigure deschiderea carierei, sunt oprite de luni bune, in condițiile în care Cariera Roșia mai are cărbune decopertat până în luna aprilie. În plus, din cauza lipsei frontului de lucru urmează ca și celelalte excavatoare funcționale sa fie oprite. “Sindicatul Liber EMC Roșia, asociat la Federaţia Naţională Mine Energie, federaţie sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate „Energie electrică, petrol şi gaze şi minerit energetic”, vă solicită să ne sprijiniți, prin toate prerogativele funcției dumneavoastră, pentru deblocarea celei mai mari cariere de lignit energetic din Sud-Estul Europei, Cariera Roșia. Având in vedere că exproprierile pentru Cariera Roșia in ultimii ani au fost inexistente și toate avizele de evaluare sunt blocate la Ministerul Justiției, in următoarea perioada, aceasta cariera este in pericol de închidere, in condițiile in care cei responsabili și-au luat salariile și nu-i întreabă nimeni de nimic. Toate excavatoarele pe zona culinară, care trebuiau sa asigure deschiderea carierei, sunt oprite de luni bune, in condițiile in care Cariera Roșia mai are carbune descopertat pana in luna Aprilie 2018, din aceasta luna urmând ca și celelalte excavatoare funcționale sa fie oprite din lipsa de front lucru, asta însemnând ca termocentrala Rovinari sa nu mai aibă necesarul de materie prima (cărbune), pentru a funcționa la capacitate in a produce energia electrică necesară Sistemului Național de Energie”, se arată în prima parte a documentului.

PROBLEME și cu DEPOZITUL de CĂRBUNE

Liderul Sindicatului Liber EMC Roșia i-a transmis ministrului că sunt probleme și cu autorizația de mediu pentru depozitul de cărbune de la Cariera Roșia. “Cariera Roșia mai are probleme și cu autorizația de mediu a depozitului de cărbune, aceasta autorizație expirând in luna martie 2018 și totuși compania a cheltuit sume uriașe in toamna anului trecut pentru montarea de panouri, astfel diminuând poluarea orașului Rovinari, conform normelor de mediu, dar din punctul nostru de vedere montarea acestor panouri fiind ineficientă, ținând cont ca acest depozit de cărbune are aviz de mediu pana in luna martie, el urmând a fi mutat pe un alt amplasament care are terminată doar infrastructura, mutarea instalațiilor si punerea in funcțiune a noului depozit, având ca termen martie 2019, lucru incert. Noi, salariații carierei Roșia, dorim sa știm dacă din luna aprilie 2018, vom continua activitatea in program normal de lucru sau ne sunt puse in pericol locurile de munca, așteptându-ne la șomaj tehnic datorită legislației, birocrației și incompetenței unora”, a conchis Cristian Lădaru.

Loading...

Citește și

Primarul Pigui, condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei! L-a instigat pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații false organelor judiciare!

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost condamnat, marți, 28 ianuarie a.c., la 1 an …

2 comentarii

  1. Marș m-a putoare . Pana acum ce morți tai ai făcut de nu ați mutat depozitul sau erai ocupat cu mai marele tău prieten bobi sa ne furati . Jigodii paenale ..

  2. Iulicaaaaaa!! Excavatoarele din “ zona culinara” se numesc răzătoare ! Iar “ descopertatu’” 😄😄😭 e doar o posibila varianta regională , de la tine de la Piscuri- Plopsoru , a variantei corecte DECOPERTAT! Vestea buna e ca in bastonul răniții tale de… ce te-oi crede tu, ziarist, formator de opinie, fotograf amator, ai un baston de posibil ministru al învățământului!😂😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.