LIDER din CEO, SCRISOARE DESCHISĂ către PREMIER: Cine urmărește BLOCAREA Carierei Roșia și, implicit, a CE Oltenia?

Preşedintele Sindicatului Liber EMC Roşia avertizează că unitatea minieră ar putea fi blocată definitiv, în 3 luni, existând riscul foarte mare să rămână fără fronturi de lucru.

Cristian Lădaru susţine că sunt probleme mari în toate carierele CE Oltenia. Liderul sindical i le-a semnalat premierului Viorica Dăncilă pe cele de la Cariera Roşia într-o scrisoare deschisă trimisă chiar înainte de veni în vizită la Termocentrala Rovinari. “Probleme mari sunt nu numai la Cariera, sunt la toate celelalte cariere din CEO. În februarie, am dat o declaraţie în care am specificat toate problemele cu care se confruntă Roşia şi am specificat foarte clar că la noi, la Roşia, excavatoarele vor opri în tandem. Adică, unul după altul şi a venit perioada aia când se va întâmpla lucrul acesta. Am avut hotărârea de guvern 399/2018, în care s-a aprobat amplasamentul şi declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor de proprietate privată în coridor de expropriere situat în amplasamentul lucrării de utilitate la Roşia. Noi, la Roşia, pe exploatare, avem 108 hectare, şi nu s-a tăiat un copac. Pe mine mă surprinde vizita doamnei Dăncilă acum, în perioada alegerilor europarlamentare. Trebuia să facă chestia asta şi să-şi deschidă privirea către noi de acum 5 luni de zile, pentru că situaţia e cum e. CEO întotdeauna a fost defavorizat”, a declarat Cristian Lădaru.

Lădaru: PARLAMENTARII, indiferent de partid, NU şi-au făcut treaba

Liderul sindical de la Cariera Roşia pune tunurile pe deputaţii şi senatorii Gorjului, pe care-i acuză că nu au făcut nimic pentru Complexul Energetic Oltenia.“Părerea mea e că tot ce s-a întâmplat până acum au fost promisiuni electorale, inclusiv cu grupul energetic nou de la Rovinari. Se mai aude ceva din februarie, de când au venit? Deja bătuseră palma, îşi făcuseră targetul, prognozaseră tone de cărbune pe Megawatt/oră. Parlamentarii de Gorj, nu contează partidul din care fac parte, nu şi-au făcut treaba. Hotărârea pentru Roşia e de acum un an de zile şi nu s-a rezolvat nimic. Pe mine mă interesează fapte, nu vorbe. Toate carierele din CEO se află în această situaţie, e gravă. Avem un articol pe Comisia Europeană în care ne permite ca plata certificatelor să fie întoarsă înapoi sub formă de investiţie în CEO. S-a făcut vreun demers în acest sens, pentru că 40% din cifra de afacere se duce în certificatele de CO2”, a conchis Cristian Lădaru.

Citește și

Primarul de Bâlteni, deja cercetat pentru fals în acte, își ascunde veniturile din declarația de avere!

Edilul de Bîlteni, Vasile Vlăduleanu, și-a afișat declarația de avere pe site-ul instituției publice pe …

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: