LIDER din CEO, SOLICITARE către GUVERN: Să reactiveze Ordonanța privind PLĂȚILE COMPENSATORII


Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia se așteaptă la concedieri colective în rândul minerilor și energeticienilor.

Nicu Bunoaica crede că cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România va mai avea viitor. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a vorbit despre necesitatea restructurării companiei miniere și trecerea unor grupuri ale termocentralelor pe gaz. Liderul sindical de la Lupoaia a ajuns la concluzia că guvernanții nu mai doresc ca mineritul să aibă viață pe viitor. Ca atare, le cere să reactiveze Ordonanța de Guvern 36/2013, privind acordarea de plăți compensatorii în caz de disponibilizări. “Nu se dorește minerit! Lucrurile sunt tranșate la nivelul guvernului, adică se dorește dispariția mineritului. Voi cere guvernanților reactivarea Ordonanței de Guvern 36/2013, privind acordarea de plăți compensatorii în caz de disponibilizări. Este din ce în ce mai rău, nu avem o piesă! Se vorbește despre revigorarea Complexului Energetic Oltenia, dar noi suntem morți de mult! Nu vom putea returna nici acel împrumut pe care compania îl va lua de la Trezorerie în 6 luni și se va ajunge să se facă restructurări de personal. Văd că Directoratul Complexului Oltenia nu vorbește despre aceste lucruri. Am văzut că anumiți lideri de sindicat au spus că nu sunt de acord cu disponibilizările. Așa au zis întotdeauna și s-au făcut restructurări. Cel mai bine este să fie reactivată acea Ordonanță, pentru că energia pe bază de cărbune va muri nu va avea un viitor strălucit”, a declarat liderul sindical.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.