LIDER din CEO – SUPĂRAT pe PREMIERUL Dăncilă


Vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, şi-a exprimat din nou nemulţumirea, pe pagina de socializare, privind noua Lege a Pensiilor.

Manu Tomescu este supărat că premierul Viorica Dăncilă tot vorbeşte de faptul că Legea Pensiilor va elimina inechitățile din sistem. Liderul sindical militează pentru ca angajaţii din Complexul Energetic Oltenia să fie încadraţi în condiţii speciale pentru a putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare. Avantajul celor care muncesc în condiții grele este că, la pensionare, vor primi o reducere de un an pentru fiecare doi ani munciți. Cei care lucrează 24 de ani se pot pensiona, așadar, cu 12 ani mai devreme. În acest caz, vârsta minimă va fi de 53 de ani pentru bărbați și de 51 de ani pentru femei. “Doamna Prim-Ministru, Viorica Dăncilă, ne repetă că noua lege a pensiilor va elimina inechitățile din sistem! Stabilește criteriile și metodologia de încadrare în condiţii speciale, dar lasă angajatorii să fie inițiatori ai demersurilor ce duc la încadrarea în anumite condiții a locurilor de muncă din propria unitate, angajatori care, la rândul lor, au scopul economic de a-și reduce costurile cu forța de muncă! Eu întreb, de ce munca noastră e considerată mai puțin periculoasă și vătămătoare, decât a altor categorii profesionale, ale căror locuri de muncă sunt recunoscute și încadrate, ca locuri de muncă în condiții speciale! Îi întrebăm pe cei din Guvernul României, Ministerul Muncii și Ministerul Energiei! Este echitabil și drept ca minerilor și energeticienilor să nu le fie recunoscute grupele de muncă și alte drepturi, doar pentru ca această companie să își poată achita BIRURILE (certificate verzi, certificate de CO.2 și alte taxe și impozite fiscale) impuse de U.E și de Statul Român?”, a scris Tomescu pe Facebook.

loading...
Loading...

Citește și

Senatorul Iriza și-a tras limuzină de 70.000 de euro! Nume important din PSD, împrumutat de parlamentarul gorjean! Iată ce pensie și indemnizație încasează lunar!

Averea senatorului Scarlat Iriza a crescut considerabil, în cel de-al treilea an de mandat, în …

Un comentariu

  1. Înainte de a deschide acest articol m-am gândit că liderul din CEO nu poate fi altul decat Bunoaica din Motru. Când am citit primele rânduri mi-am dat seama că e vorba de cealaltă bunoaică. Bunoaica din Rovinari. Minerii au un etalon cu care masoara prostia, se numește bunoaica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: