LIDER, după ACCIDENTELE din CEO: Compania SE CHINUIE să SUPRAVIEŢUIASCĂ


Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia susţin că accidentele de muncă din ultimele zile au fost provocate de oboseala minerilor şi a lipsei de personal.

Sâmbătă, dimineața, au avut loc două accidente grave, soldate cu trei victime la Cariera Pinoasa. Mașinistul Gheorghe Deaconescu, de 40 ani, cu o vechime în muncă de peste 20 ani, a fost surprins de un bulgăr de cărbune care i-a fracturat piciorul drept. La ora 09.00, a avut loc cel de-al doilea accident. Doi electricieni- Gheorghe Fudulache, de 40 ani, cu o vechime în muncă de 21 ani și Emanoil Grivei, de 48 ani, cu o vechime în muncă de peste 28 ani- s-au electrocutat suferind arsuri pe 30% din suprafața corpului. Luni, dimineață, un miner a murit la serviciu, la Cariera Peșteana Nord după ce a fost prins de banda transportoare pentru cărbune. Manu Tomescu este de părere că Stelică Neamțu ar fi putut fi salvat dacă în momentul tragediei ar fi avut alături de el cel puţin un coleg.“E chiar tragic ceea ce se întâmplă. Inevitabil, urmează o perioadă foarte grea pentru salariaţii acestei companii. Cel puţin ultimul accident, din experienţa mea, s-a întâmplat din lipsă de personal, în primul rând. Părerea mea e că acel om nu trebuia să fie singur acolo. Dacă mai avea un coleg cu el, i-ar fi putut salva viaţa. Dar pentru că suntem din ce în ce mai puţini, ni se cere să muncim din ce în ce mai mult. Numai de când s-a făcut această companie, s-au pierdut 6000 de locuri de muncă. Pe locul doi este şi media de vârstă foarte ridicată, suntem obosiţi, suntem puţini, utilajele sunt aşa cum sunt. Din păcate pentru noi, compania asta se chinuie să supravieţuiască şi de dezvoltare nu se mai pune problema”, a declarat vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari.

Roşca: S-a acumulat foarte mult stres, sunt multe lipsuri

Şi Nelu Roşca dă vina pe lipsa de personal, a lipsurilor din cariere, dar şi a stresului care duce uneori la accidente mortale. “Vă daţi seama că este o situaţie nefericită. S-a acumulat foarte mult stres, foarte multă presiune asupra salariaţilor, sunt foarte multe lipsuri în activitatea pe care noi o desfăşurăm. Şi de aici apar momente de neatenţie, care duc la accidente, chiar cu urmări destul de grave, adică prin decesul salariaţilor. Cred că se va face o anchetă cu privire la acest caz. Situaţia din minerit este una destul de nelalocul ei. Există o presiune suplimentară pe salariaţi, care vin la servici din cauza lipsei de personal, de material şi de aici, se cumulează şi problemele personale ale fiecăruia şi, uitaţi că se ajunge în astfel de situaţii, cazuri nefericite cu urmări destul de grave”, a conchis vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primar din Gorj cu o casă cât patru! Clădirile se odihnesc în aceiași curte, nu și în declarația de avere

Un primar, patru case renovate în trei mandate, dar, doar una declarată, și o amendă …

5 comentarii

 1. Pasaroi 23 iul., 2018 at 19:56
  Ce fac cei ce conduc Directia Miniera Dobritanu sj paraschivu pentru minerit? Piese nu..mijoace de protectie si echipamente de protectia muncii nu….ce cautau cei 2 electricieni acolo..? Sa completeze echipamentele din casa electrica pentru ca statia a fost inactiva o perioada si devenise piese de schimb pt.alte case electrice…si Dobritanu si Paraschivu aranjaza contractele si achizitiile cu prestatorii

 2. Credeti ca se termina asa d.le Boza, doar cu demiterea celor doi sefi de cariera? Dar ce ziceti de Ionita si Balasoiu de la EMC, dar ce ziceti de Dobriranu si Paraschvu….
  De ce depozitele de carbune sunt goale, de ce se intampla accidentele astea de munca?…din lipsa pieselor si a incompetentei lor si a intereselor lor cu firme terte..

 3. Taci bai cu piesele tale…
  Sa o inchida drekw odata sandramaua ca oricum ne chinuim..asa… astea nu se pot numi locuri de munca…
  Ci munca ptr sindicalisti…

 4. Unde au fost liderii cand au semnat disponibilizarile ? Nu au stiut ca nu poti lucra sub norma de personal ? De ce au semnat reducerea procentelor de grupa si pericol ? De ce au semnat pierdere grupei de munca din 1.01.2019 ? Se lauda ca au pus aparate de aer conditionat pe cabinele excavatoarelor (se respecta in acest caz fisa tehnica de exploatare in conditii de praf, vibratii ?) – dar cati angajati sunt pe cabinele aerate .. si ceilalti ? La intrarea in schimb primesti sarcinile pentru ziua respectiva dar pana la terminarea schimbului primesti alte sarcini in plus prin telefon pe care nu sti cum sa le mai rezolvi pentru ca resursele umane sunt subdimensionate. Pentru cine se chinuie sa supravetuiasca sandramaua ? Pentru cei care dau cu biciul sa le fie lor bine ! Pentru cei care au afaceri cu sandramaua si factorii de conducere care nu urmaresc decat scopul lor. Pentru minieri NU !

 5. Retragere urgenta din sindicate,dam banii de pomana sa traiasca ei bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.