LIDER FNME: Ar trebui să facem PROTESTE


Constantin Mitrescu vorbește, ca și Dan Pârvulescu, de organizarea de proteste. Există îngrijorări mari că minerii vor rămâne fără grupa de muncă de la 1 ianuarie 2019.

Vicepreședintele FNME atrage atenția că o altă problemă în minerit este că tot de la începutul anului viitor minerii și energeticienii care se apropie de vârsta de pensionare riscă să nu mai beneficieze de venituri de completare, în caz de concedieri colective. “Ar trebui să facem proteste pentru a se prelungi avizele pentru condițiile deosebite de muncă. Trebuie prelungită și Ordonanța de Guvern 116 sau 36, care își încetează efectele la 31 decembrie 2018. E vorba despre acele venituri de completare. E nevoie de prelungirea lor, mai ales că se vorbește că în câțiva ani se vor mai închide cariere pentru că se vor epuiza rezervele de cărbune, excavatoarele nu vor mai avea perimetre, una dintre ele este Rovinari Est, în 4-5, aici, nu va mai fi cărbune. Atunci, va fi din nou nevoie de programe de restructurare. Avizele pentru condițiile speciale de muncă și acordarea veniturilor de completare au făcut suportabile concedierile colective din ultimii ani”, a declarat Constantin Mitrescu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

4 comentarii

  1. Buna dimineata Mistretule, te-ai trezit si tu, in sfarsit, din betie?

  2. Nu e betiu desi pungile de sub ochi il contrazic.

  3. Bai agaricilor , oamenii mai fac ,, pungi ” si din alte motive !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.