LIDER FNME, despre Memorandumul pentru CEO: Restructurare NU înseamnă concediere


Constantin Mitrescu este optimist în ceea ce priveşte viitorul Complexului Energetic Oltenia după ce guvernul Orban a aprobat Memorandumul care permite Complexului Energetic Oltenia să ia împrumut de la Trezorerie 1,2 miliarde de lei, pentru plata certificatelor de carbon pentru energia produsă în 2019.

Preşedintele Sindicatului Energia Rovinari este convins că la Complexul Energetic Oltenia nu se vor face disponibilizări chiar dacă Memorandumul prevede ca societatea să intre într-un program de restructurare, dacă în 6 luni nu va reuşi să returneze împrumutul luat de la Trezorerie. Constantin Mitrescu spune că trecerea unor capacități pe gaze sau realizarea de parcuri fotovoltaice ar trebui să fie soluţiile pentru ca cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România să rămână cu acelaşi număr de personal ca în prezent. “Restucturare se poate face, dar restructurare nu înseamnă concediere. E cu totul altceva. Sunt chestii care se pot face, dar privind salariaţii şi numărul de salariaţi, nu mai există posibilitatea să mai facă disponibilizări. Pot face alte structuri, să mai facă capacităţi pe gaze, să facă parcuri fotovoltaice, care să aducă un randament, îmbunătăţirea raportului de certificate pe megawatt. Acestea sunt benefice pentru companie şi sper să nu se oprească aici, să reuşim să ajungem în situaţia în care această companie să fie rentabilă pe piaţă. În 6 luni, e clar că CEO nu poate să returneze acel împrumut, pentru că, vedeţi care sunt preţurile. Compania nu va putea nici în 6 ani să returneze banii, pentru că, an de an, va înregistra pierderi, având în vedere că nu poate să acopere şi acest preţ al certificatului. Trebuie să găsească soluţii astfel încât să compenseze diferenţa de cost pe certificate până la nivelul în care CEO poate suporta. Trebuie făcut ceva. Eu sunt optimist şi sper să nu fie viitorul sumbru pe care îl prevăd alţii, pentru că şi anul trecut s-a luat un împrumut la care nu s-a plătit un leu. Anul trecut, s-a luat de la bănci, iar anul acesta se ia de la Trezorerie”, a conchis liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.