LIDER FNME, despre STRATEGIA ENERGETICĂ: E important să devină LEGE


Noua strategie energetică a României nu mai prevede închiderea a 5 unităţi miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, aşa cum era trecut în strategia guvernului Cioloş.

Potrivit strategiei energetice puse în dezbatere publică de Ministerul Energiei, guvernanţii nu mai au în vedere să pună lacătul pe carierele Husnicioara, Lupoaia, Rovinari Est, Gârla și Peșteana Nord. Dan Pârvulescu vrea ca strategia elaborată de guvernul PSD-ALDE să devină lege. Liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie spune că, astfel, compania minieră ar putea fi avantajată în demersul de a primi un aviz pozitiv de la Comisia Europeană privind acordarea unei scheme de sprijin pentru achiziționarea certificatelor de CO2. “Strategia aceasta nu mai corespunde cu strategia iniţială, aceea de pe site, făcută de guvernul tehnocrat. Eu mă aşteptam ca, de când e pusă această strategie pe site-ul Ministerului Energiei, de vreo 8-9, luni să se finalizeze printr-un act normativ, printr-o hotărâre de guvern, lege, ordonanţă, dar, din păcate, nu se întâmplă şi pasează responsabilitatea între ministere. Pentru o chestie atât de importantă, un minister trebuie să aştepte 8-9 luni până dă un aviz? Sunt anumite acte normative în care se dă avizul imediat. Noi, încă, în România avem strategia de pe timpul guvernului Tăriceanu, din 2007, strategie care la 2 ani de zile nu mai era valabilă, pentru că a început criza economică şi toate proiectele au dispărut din acea strategie. De 12 ani, de la apariţia acelei startegii nu s-a făcut nimic în România. Dacă nu vor face nimic, o să devenim în scurt timp importatori net de energie, ceea ce nu e normal. Nu e normal pentru o ţară ca a noastră, care are tot felul de resurse de energie, să devină importator. Este important ca strategia energetică să devină lege, pentru a constitui bază în negocierile de la Bruxelles, pentru schema de sprijin în vederea achiziționării certificatelor de CO2”, a conchis preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie.

Loading...

Citește și

El este candidatul PSD la Primăria Tg-Jiu!

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a anunțat, joi, că Ciprian Florescu  este candidatul susținut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.