Liderii ALDE, dezamăgiți de interesul arătat de autoritățile județene cu privire la vizita ambasadorului Indoneziei în Gorj


Deși au declarat că prezența delegației indoneziene a fost cel mai important eveniment care a avut loc, în acest an, în Gorj, liderii ALDE se așteptau ca autoritățile județene să se fi implicat mai mult, iar la întâlnire să fie prezenți mai mulți oameni de afaceri.
Delegația indoneziană a fost încântată însă de primirea pe care a avut-o la Rovinari unde s-a stabilit înfrățirea orașului cu o localitate din Indonezia.

Președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a declarat că vizita ambasadorului Indoneziei, Muhammad Amhar Azeth și a altor opt demnitari indonezieni a fost un bun prilej pentru restabilirea relaţiilor bilaterale cu România.
”Vizita a avut ca scop încheierea de parteneriate public-private cu localități din județul nostru și perfectarea de contracte și schimburi comerciale cu agenți economici din Gorj. Din punctul nostru de vedere este cel mai important eveniment care a avut loc în județul Gorj în acest an. Dacă vom fi în stare să valorificăm această vizită, ar fi un mare pas pentru a dezvolta din punct de vedere economic judetul nostru și pentru a sprijini producătorii de carne, de animale, de cereale și de alte produse autohtone”, a afirmat Iordache.

Liderul liberal-democrat s-a arătat ușor nemulțumit de întâlnirea care a avut loc la Tg-Jiu, între delegația indoneziană și șefii județului, în sensul în care se aștepta la un mai mare interes din partea mediului de faceri local și la o mai mare implicare a celor care conduc județul.
”Puțin mai interesantă a fost vizita de la Prefectură unde am simțit și noi și dumnealor un mai mic interes. Ne pare rău că lucrurile au stat așa, dar sperăm că autoritățile județene nu vor lăsa să scăpăm o oportunitate de a începe să dezvoltăm, din punct de vedere economic, județul nostru”, a precizat Iordache.
În schimb, delegația oficială a fost încântată de primirea de la Rovinari, iar primarul Robert Filip, a anunțat că orașul minier s-ar putea înfrăți cu o localitate din Indonezia.
”În urma vizitei de la Rovinari, s-a stabilit înfrățirea orașului nostru cu o localitate din Indonezia, fiind prima înfrățire între un oraș din România și unul din Indonezia. Sunt foarte multe variante de colaborare, iar noi suntem primii care ne-am exprimat intenția de a ne înfrăți și ulterior să facem un schimb de experiență și să vedem ce oportunități există de ambele părți pentru a concretiza o colaborare”, a spus Filip.
Edilul de la Rovinari este de părere că și societatea Artego, cel mai mare producător de benzi de transport din cauciuc din țară, ar avea de câștigat dacă ar încheia parteneriate cu indonezienii, aceștia fiind recunoscuți ca mari producători de cauciuc.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

4 comentarii

  1. Un mare fassss!

  2. Ce sa faca ambasadorul Indoneziei ,, oamenilor de afaceri,, din Gorj , sa le dea lucrari fictive cu Statul roman ?

  3. Alo , primul oras … bai fratilor documentati-va intai ! Municipiul Constanta , de exemplu , e infratit de ani buni cu orasul Makassar din Indonezia !

  4. Daca ar putea sa dea niste lucrari la ydail delegatia Indoneziei, n-ar fii rau, ar mai avea si El Macho Man ceva de ros, cel mai mare hot din Gorj, huooo huooo!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.