Liderii de sindicat, mandatați pentru armonizarea salarială! Banii, la chenzina din aprilie


Armonizarea salarială cu numărul doi din CE Oltenia se va realiza, începând din această săptămână, la fiecare exploatare minieră și sucursală energetică a societății de stat. La împărțirea banilor, stabiliți luni de Comisia de Negociere a CCM, un rol important îl vor avea șefii de sectoare, CFL-iștii și apoi liderii de sindicat, care au rol de observatori, deși, la final, vor semna listele împreună cu directorii unităților. Abia apoi listele de armonizare vor fi transmise Directoratului, care va da ultima viză înainte de aprobarea banilor pentru fiecare beneficiar.

Banii care vor fi împărțiți, în aceste zile, la nivelul fiecărei structuri din CEO vor fi simțiți de mineri și energeticieni abia la chenzina I a lunii aprilie, care va avea valoarea de 35% din salariu, nu 40% cum era la fostul contract. Din acest motiv, este posibil ca beneficiarii nici să nu simtă mărirea cu numărul doi deoarece avansul va fi procentual mai mic decât în martie dar completat cu suma primită pe armonizare se va ajunge la o chenzină aproape identică cu cea din luna aceasta. De fapt, diferența salarială se va simți la chenzina a II, banii fiind mai consistenți, deoarece aici intră 65% din salariu. Chenzina I se va primi după 20 aprilie, la începutul lunii acordându-se încă banii pe luna martie.

Salarii oscilante două luni!

Salariații vor fi afectați, în schimb, de prima de Paște, care este 1100 de lei în tichete valorice. Tichetele se vor da miercurea viitoare, dar, în aprilie suma va fi impozitată și oprită din salariul pe luna viitoare. Angajații CEO vor fi, cu siguranță, debusolați, și nu vor ști cât de mult le-au crescut salariile pe noul CCM. Abia după 11 mai, salariații vor lua mai mult la salariu, deoarece tot atunci vor primi tichetele de cărbune în valoare de 600 de lei. Acestea vor fi sub forma de tichete cadou. Și acestea vor fi impozitate în mai și vor avea efect în luna iunie.
Minerii și energeticienii din CEO vor fi, cu siguranță, nemulțumiți de salarizare, deoarece în aprilie-mai vor avea salarii oscilante, urmare a primelor introduse în perioadele respective. În ce privește armonizarea, procedura va fi aproape identică cu cea din prima etapă, ca și criteriile. Se va da importanță șefilor de unități, mai puțin liderilor de sindicat.

Loading...

Citește și

Primarul Pigui, condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei! L-a instigat pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații false organelor judiciare!

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost condamnat, marți, 28 ianuarie a.c., la 1 an …

Un comentariu

  1. bai derbedeilor, mintiti poporul, nu faceti nimic corect pentru armonizare! Cum faci armonizare cand tu dai aceasi suma medie pe salariat in toate filialele cand acum sunt diferente functie de nivelurile stabilite de Ciurel pentru sucursale. Cati oameni aveti la nivel CEO fara obiectul muncii si pe care ii platiti cu nivelul 1? Nivelurile dispar doar pe hartie la sumele alocate catre subunitati! Rusinee!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.