Liderii de sindicat, prezenți la Comisia Mixtă, fără semnătura lui Boza pe delegații


Peste 30 de lider de sindicat din CEO, prezenți sâmbătă la ședința Comisiei Mixte Administrație-Sindicate, au venit la această întrunire pe banii lor. Asta după ce liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, a propus în ședință, ca delegațiile titularilor și rezervelor din comisei să nu fie plătite de companie, deoarece ședința era în weekend iar liderilor li s-ar fi achitat ziua liberă la dublu, plus combustibilul. Totul ar fi fost suportat din economia la fondul de salarii pe 2019. Sorinel Boza, directorul general al CEO, a fost de acord, și chiar a verificat dacă șeful de Resurse Umane a semnat vreo astfel de delegație.

În ședința Comisiei Mixte de sâmbătă chiar și liderii de sindicat au fost obligați să contribuie, direct, la economia la fondul de salarii. Câțiva sindicaliști au vociferat în barbă, legat de propunerea făcută în ședință, dar restul nu a zis, în timp ce conducerea companie a percutat, cu bucurie, la acest demers.
După discuții ample și în contradictoriul s-a stabilit în Comisia mixtă administrație-sindicate din Complexul Energetic Oltenia că fiecare salariat va beneficia de 595 lei brut din rezerva la fondul de salarii, adică o sumă netă pe salariat de 348 lei. Suma este la jumătatea anului trecut, când s-au oferit 700 de lei brut.
Economia realizată în cele 12 luni ale anului a fost estimată la 7.624.585 lei și va fi împărțită celor 12.821 de salariați, susține compania.
Inițial în spațiul public s-a vehiculat că economia la fondul de salarii va fi doar de 133 de lei brut, lucru care s-a dovedit ireal, deși a fost susținută de liderul FNME de la Rovinari, Constantin Mitrescu.
S-a mai decis, la propunerea aceluiași sindicat, printr-o adresă făcută Comisiei Mixtă, mărirea cuantumului voucherelor de vacanță de la 1 ianuarie cu valoarea salariului minim brut pe economie. Administrația CEO a fost de acord cu acest demers, deoarece este conform legii.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.