Liderii de sindicat, trădătorii minerilor și energeticienilor

Liderii de sindicat le spun poezii minerilor și energeticienilor despre ce vor ei să obțină de la administrația CEO în urma negocierilor demarate recent pentru noul Contract Colectiv de Muncă. De fapt, cu un tupeu maxim, precum politicienii aflați în campanie electorală, le spun doar ce pot obține, ce le-a spus administrația că pot obține.

Concret, cu o zi înainte de începerea negocierilor, administrația CEO le-a pus în față acestor liderache proiecția bugetară pe 2017. Cine s-a priceput a citit-o, cine nu, bate câmpii. Deci, cheltuieli cu personalul, mai puțin cu 35 de milioane de lei decât anul trecut, cotă combustibil, ZERO, o mie de salariați disponibilizați începând cu 1 mai. Ce pot obține: valoarea tichetelor de masă mai mare, s-a locat în plus două milioane de lei, tichete de vacanță, pentru care au fost alocați 1,8 milioane și cam atât. Cum credeți că vor da liderii de sindicat cu pumnul în masă în fața șefilor lor, pentru a cere un leu în plus la salarii pentru mineri, când ei sunt pe ștatul de plată al companiei, angajați în diferite posturi?

Cum să dea liderii cu pumnul în masă pentru minerii de pe bandă când și-au înșurubat în noua organigramă a companiei directori și șefi de cariere, desigur pe criterii de competență?

Gata, pentru ei negocierile s-au terminat. Sunt captivi într-un sistem clientelar creat tocmai de ei, cu mulți ani în urmă. Ei sunt responsabili de viitorul economic al acestui județ, alături de politicienii care au sufocat compania în ultimii ani și managerii susținuți politic și atunci când ”șandramaua” genera pierderi uriașe.

Sindicaliștii joacă teatru ieftin: anunță grevă generală în cazul în care nu vor obține ceea ce le-a oferit deja administrația adică valoarea tichetelor de masă să crească la 15 lei/tichet și să fie acordate de vouchere de vacantă. Și pentru atâta lucru se duc la negocieri cu zecile. 39 de sindicaliști s-au îngrămădit, ieri, la masa negocierilor. Și ca orice adunare cu sindicaliști, se finalizează cu un spritz. Domnilor, bă, liderilor, să cereți aprobare pentru grevă de la Gogu, că altfel vă veți pierde posturile și o să ajungeți din nou la mila, pardon, la cotizația minerilor.

Loading...

Citește și

Muie, muie dar cu ce?

Prostia m-a copleșit și nu prostia în sine ci numărul minților care o produc? Muia …

3 comentarii

  1. La Gogu Pendula , fara cap si fara ,,,, ? Le a bagat la CEO pacanele si carti de poker ? Felicitari dlui redactor , editorialul face mai mult decat 1000 de cuvinte . Ale papagalilor de liderasi de sindicat .

  2. Cirdasia liderilor cu administrația este veche,este perenă, durează de mult si va mai dură mult timp de aici încolo.Împreună, mai nou din sapte in sapte luni joaca o horă sinistră a fratiei pe cadavrele miilor de oameni dați afară sau înșelați. Asta face parte din tradiția acestui popor care are o placere macabră de a injunghia pe la spate mințind. Cei care acceptă minciuna constient nu-si dau seama ca au o mare doză de masochism care pe moment e plăcută, gidila urechea dar,sigur te omoară.Cînd te pui capră nu poți avea pretenția ca esti cerb!

  3. Ba’ domnule „jurnalist” , in sfarsit sunt de acord cu tine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.