LIDERII din CEO, chemați să-și prezinte PUBLIC clasele de salarizare!


Pentru a evita numeroasele zvonuri și suspiciuni legate de lipsa unui milion de lei din fondul de salarii pe 2017, bani care s-ar fi volatilizat în perioada martie-noiembrie anul trecut, în clasele majorate ale unor lideri de sindicat și aghiotanți de-ai acestora, un sindicalist vine cu o propunere care naște, din prima, controverse. Nicu Bunoaica, lider de sindicat la Motru, a lansat ieri, pe pagina sa de socializare, o provocare pentru colegii săi sindicaliști din CEO, propunându-le să-și publice, după exemplul său, fișele de salarizare, pentru a vedea toată lumea ce clase de salarizare dețin și cât sunt remunerați de către societatea de stat.

În rândul angajaților Complexului Energetic Oltenia, mai ales odată cu începerea negocierilor pentru Contractul Colectiv de Muncă, au apărut diverse zvonuri cu privire la conduita morală a unor lideri de sindicat. De zvonistica respectivă nu au scăpat nici liderii din FNME, nici cei din Univers, nici cei din Energetica o parte din zvonuri fiind îndreptate și spre SMEO. Oamenii vorbesc cum că o parte dintre liderii de sindicat, intrați la negocieri cu administrația, ar fi fost ,„unși” cu niște clase salariale, asta mai ales în ultimele luni ale anului trecut.

 

Toți în aceeași oală

S-a vorbit asta despre Constantin Mitrescu de la FNME, care ar fi recunoscut că i s-a majorat salariul, urmare a unui proces cu compania, despre Adrian Marciuc, prim-vicepreședinte al Federației Univers, cu clasă majorată pe Protecția Muncii, despre Constantin Pârvulescu, liderul FNME, care nu ar fi străin de o astfel de promovare, despre Iovan de la Turceni căruia i s-ar fi mărit clasa de salarizare înainte de sărbători, despre Mămăligă, secretar la sindicatul lui Marciuc, despre Gabriel Căldărușe de la SNME, despre Popescu de la FNME, despre Roșca și Bădița de la FNME, lideri la Motru. Nu au scăpat de acuzații nici cei din Energetica, Bunoaica fiind și el acuzat că i s-ar fi majorat cu cinci clase salariul, anul trecut, printr-un referat făcut de către Marciuc, acuze venind în acest caz de la Mămăligă.

El o are 22. Restul cât?

Bunoaica a fost singurul care a ripostat însă imediat, considerând că este victima unor zvonuri negative, născute nu de la salariații de rând, ci chiar de către foștii săi colegi din Univers. Duminică, acesta și-a postat pe pagina sa de socializare fluturașul de salariu, evidențiind că are clasa de salarizare 22, aceeași din 2008, de pe vremea directorului Ghiga de la Cariera Lupoaia.
Liderul sindical le-a transmis colegilor săi sindicaliști să facă același lucru pentru a demonstra angajaților companiei că au salarii decente și nu toți sunt sub papucul administrației.

Păcatele unora cad și pe cei nevinovați

„Aștept să văd câți dintre liderii din CEO îmi urmează exemplul, dovedindu-le astfel angajaților companiei că sunt pentru ei și interesul lor este de fapt de a crește salariile mici, a celor 6000 de angajați care au minimul pe economie, adică mai exact clasa 16, și nu confortul lor financiar. Așa cum din păcate se aude printre salariați, atât mineri, cât și energeticieni. Este adevărat că este vina unora dintre liderii care s-au vândut administrației iar oamenii nu mai fac diferențe, nu mai au încredere în niciunul dintre noi”, a declarat Bunoaica.
Dacă ceilalți lideri îi urmează exemplul, dau dovadă de maximă transparență și corectitudine în raport cu angajații pe care îi reprezintă la viitoarele negocieri.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

10 comentarii

 1. si ce aci upa ce constati mizeria in care stam? greva pentru schhimbarea conducerii?

 2. Ore suplimentare ???? 4 zile lucrate suplimentar si platite ??? Hotie pe fata !

 3. Gustave le Bon

  Clasa 56 pentru pseudolideri e bine? Eu zic ca e mai bine decat 52 cat aveau in toamna.Asa-i mai liderilor?

 4. NU VA PUBLICA NIMENI NIMIC PT,CA SOCUL PROVOCAT AR PROVOCA MULTORA INFARCT. NIVELUL DE SALARIZARE AL ACESTOR IMPOSTORI,COMPLET NEJUSTIFICAT AR DEMONSTRA CĂ NU AU NICIO TREABĂ CU INTERESELE CELORLALȚI NEFIIND DECÎT NISTE OBEDIENTI AI ADMINISTRAȚIEI. SE VA VEDEA MAI CLAR LUCRUL ASTA DUPA „NEGOCIEREA”C.C.M-ULUI ! SĂ NU UITAM CA PE LÎNGĂ CLASELE URIASE CARE LE AU INCASEAZA LUNAR INDEMNIZATIE DE LIDER CARE,NU STIE NIMENI EXACT CIT ESTE.O DUC GREU”SĂRACII! „

 5. Toti lucratorii CE II SI VOTEAZA stiu salariile acestor sefi de organizatii , chiar mai mult stiu si indemnizatiile ce le obtin de la sindicat stiu si aranjamentele ce le fac ptr. a vinde lucratorii. Dar asa lideri asa votanti….

 6. Acest bunoaica este un impostor analfabet zis lider sindical . A luat 5 clase pentru a trada oamenii

  • O fi luat ba 5 clase dar nu vezi ca e la nivel de portar spital, bolovane , are clasa de minim sa vezi ailalti unde sar de 4***

 7. Așa,o fi daca,zici tu🍌dar,zi tu ce clasă ai

 8. Bunoaica asta are tupeu nu gluma, le – a spart directiile mai multor ,,sindicalisti” . Nu o sa publice nimeni ce cere el provocare castigata de el clar aici. Dar are Dreptate cand spune despre cresteri salariale de 10% – 15 % anul asta , va intreb pe voi cum dracu se fac echilibrari sau armonizari cand dai in negociere ci procent. Adica aia amaratii ia 100 lei iar altii 500 lei, unde Dracu e armonizarea sau apropierea cat decat. Asa in procent se duce dracului tot. Se fac discrepante mai mari. Aici are dreptste.

 9. Badita, daca tot te-ai bagat ca tanga, cer si eu ca cel dinainte sa spui ce clasa ai. Hai ca se poate!Ai 57 asa cum zic unii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.