Liderii federațiilor sindicale din CEO îi cer o întâlnire, de urgență, premierului Dăncilă: Nu ne dorim ca această companie să se îndrepte spre INSOLVENȚĂ!


Sindicaliștii din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) şi cei din Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate (FNSE) ”Univers”, i-au solicitat premierului Viorica Dăncilă, prin intermediul unei adrese, remisă luni, 5 august a.c., o întâlnire de urgenţă la Guvernul României pentru a discuta problemele stringente ale Complexului Energetic Oltenia (CEO), care, în opinia liderilor sindicali, necesită o rezolvare imediată.
Sindicaliștii doresc să discute cu premierul României și despre întârzierea Strategiei energetice, despre raportul de control, recent apărut în spațiul public, precum și despre un asalt politic asupra CEO, însă menționează că nu vor să se amestece în administrarea companiei.
Liderii celor două federații i-au supus atenției și ministrului Energiei, Anton Anton, mai multe puncte considerate de o importanță majoră pentru compania energetică din Oltenia.

Liderii celor mai importante federații sindicale din CEO, Dumitru Pârvulescu și Adrian Marciuc, au enumerate patru puncte extrem de importante pentru stabilitatea companiei energetice care ar trebui, urgent, discutate cu premierul Viorica Dăncilă: schema de sprijin pentru achiziţionarea certificatelor de carbon; programul de investiţii pentru Complexul Energetic Oltenia; programul de creare a fronturilor de lucru ( vă reamintim că până în anul 2017 nu s-a făcut nimic în această privinţă, iar lipsa fronturilor de lucru pune în pericol realizarea stocurilor de cărbune şi în acest sens siguranţa sistemului energetic naţional); modificarea Legii nr.263/2010 (legea pensiilor), în ceea ce priveşte acordarea reducerii vârstei de pensionare datorită condiţiilor deosebite de muncă.
De asemenea, sindicaliștii doresc să discute cu Dăncilă și pe tema raportului Corpului de Control al Prim-ministrului, document ce conţine, în opinia acestora, date eronate referitoare la liderii de sindicat, la stocurile de cărbune și la investiţiile din CEO. Liderii sindicali îi reamintesc premierului și de faptul că Strategia Energetică a României 2019-2030, cu perspectiva anului 2050, a fost lăsată în uitare și cer adoptarea în regim de urgență a acesteia, considerată ”un lucru extrem de important pentru siguranţa şi stabilitatea energiei pe bază de cărbune. Vă rugăm respectuos luarea unei decizii în acest sens pentru că, se pare că acestă strategie este blocată la nivel de minister, minister condus astăzi de partidul din Alianţa PSD –ALDE”.
Sindicaliștii menționează în adresa trimisă premierului Dăncilă și despre un asalt politic asupra CEO și nuanțează că în organismele de conducere ale companiei au pătruns persoane care nu au nici o legătură cu domeniul energetic, iar în final, aceștia precizează că nu-și doresc ca producătorul energetic din Oltenia să intre în insolvență.
”… dorim să punem în dezbatere şi asaltul politic al partidelor asupra companiei, astfel încât, ocuparea poziţiilor din organele de conducere ale C.E. Oltenia, să fie făcute de persoane care se pricep şi au o calificare în domeniul energiei pe bază de cărbune, altfel, se pun în pericol toate proiectele la care acuala conducere împreună cu noi, sindicatele, în parteneriat cu Secretarul de Stat în Ministerul Energiei, domnul Dom Vişan, am lucrat pe parcursul celor 2 ani.
Nu vrem să ne implicăm în administrarea companiei şi să sugerăm noi persoane competente sau persoane care ar putea conduce acestă companie, dar subliniem faptul că nu ne dorim ca această companie să se îndrepte spre INSOLVENTĂ. Nu vrem să punctăm, doamnă Prim-ministru, impactul social al unei astfel de situaţii”, își încheie epistola liderii sindicali.

loading...
Loading...

Citește și

Epopeea raportului Corpului de Control al ministrului Energie continuă! Ministrul Economiei: Va urma, sigur, o evaluare a Directoratului de la CEO!

Raportul Corpului de Control al ministrului Energiei, întocmit în urmă cu un an și jumătate, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.