Liderii FNME, auncați peste bord! Golea, cel mai huiduit lider de sindicat: Niște inși dubioși, pesediști infiltrați, nu sunt membrii mei!

sindicalisti

-Minerii din CEO se răscoală
-Vezi ce lider este la al cincilea mandat!
-Rușeț: Este posibil să fie organizate alegeri la Jilț

Unul dintre cei mai vocali secunzi ai lui Marin Condescu a fost alungat de sindicaliștii pe care, spune el, îi reprezintă. Este vorba despre vicele FNME, Marin Golea, care, în ultimul timp, a avut parte numai de huiduieli. Săptămâna trecută, acesta a fost huiduit de minerii de la Poiana, iar ieri, de angajați de la secția Benzi Magistrale, după cum a relatat TV Sud.

În altă zonă, la carierele de la Jilț este posibil să aibă loc alegeri înainte de acest sfârșit de an, iar în februarie, o conferință extraordinară cu o nouă conducere. Alte puncte „fierbinți” sunt și la Roșia, Peșteana sau Tismana, minerii din CEO fiind pe punctul de a arunca cu vechii liderii de sindicat peste bord.

„Întotdeauna au fost nemulțumiri”

În aceste zile, minerii au strâns câteva sute de semnături pentru schimbarea lui Marin Golea, cerând  organizarea de alegeri uninominale. Un alt aspect extrem de important este faptul că minerii nu vor să-și mai aleagă liderii prin delegați, ci în mod direct. Purtătorul de cuvânt al FNME, Gheorghe Etăgan, a declarat: „Am auzit că sunt ceva probleme la Poiana și la Tismana, dar eu am lipsit, deci nu știu dacă oamenii strâng semnături pentru schimbarea lui Golea. El conduce un sindicat de 2.400 de salariați, iar președinte executiv este Gabi Bălăceanu. Sunt nemulțumiri în rândul salariaților, întoteauna au fost…”, a mai spus acesta.

„Exagerări”

Un alt lider al FNME, prim-vicepreședintele Ion Rușeț, a declarat că este posibil să aibă loc alegeri la Jilț: „Există ceva probleme la departamentul de la Jilț Sud. Vor fi alegeri dacă este nevoie la Jilț Sud, la departament, cu desfășurarea unei conferințe extraordinare în februarie. Am înțeles că sunt dezbateri în zona Rovinari, cred că se și exagerează…”, a mai declarat Rușeț.

Lider de 23 de ani

Longevitatea în funcții pare să fie cheia succesului sindical din Oltenia. În afară de Marin Condescu, mai există un exemplu de șef sindical, ales în urmă cu 23 de ani și rămas în funcție până acum. Este vorba despre Vasile Bordei, lider la Roșia. Acesta se află la al cincilea mandat. Din acest motiv, minerii de la Rovinari, de exemplu, strâng semnături și pentru modificarea statutului organizației conduse de Marin Golea, „Minerul” Rovinari, în sensul scurtării mandatului liderilor sindicali: de la patru, la doi ani.

„Oamenii vor să-i pună întrebări lui Ciurel!”

Liderul Marin Golea are cu totul altă explicație pentru ceea ce se întâmplă în organizația pe care o conduce. Acesta a infimat vehement faptul că ar fi fost huiduit de salariații de la Benzi Magistrale, spunând că, la Poiana, cei care au vociferat și-au pierdut calitatea de membri de sindicat: „Nu este adevărat că am fost huiduit de oamenii de la Benzi Magistrale! Pe mine nu m-a luat nimeni cu «Huo!» Dacă vreți să știți, oamenii sunt revoltați și mă acuză, pe bună dreptate, că încă mai venim la muncă în condițiile astea! Oamenii nu și-au primit cota de cărbune și de energie. Oamenii mă critică, și-mi însușesc criticile, pentru că am semnat contractul… ca să aibă și ei un contract de muncă. Pe mine mă ceartă că încă mai venim la muncă și mă întreabă de ce nu vine administrația să le răspundă la întrebări, vor să vină și directorul general Ciurel. Cei despre care spuneți că m-au huiduit, nu sunt membrii mei de sindicat. Sunt câțiva inși dubioși, pesediști, niște infiltrați ai lui Crețan, care nu și-au plătit cotizația de sindicat de trei luni de zile. Nu mai au nicio calitate”, spune Marin Golea, referindu-se la minerii care l-au huiduit la Poiana. Legat de organizarea unor noi alegeri, acesta a mai spus: „Le-am și spus că îi ajut să facă sindicat! Liderii de sectoare, cum e Bălăceanu, oricum sunt aleși în mod direct. Vă spun eu, administrația vrea să schimbe liderii vechi de sindicat care știu tot. Păi, până facem noi alegeri uninominale, Ciurel vinde tot, privatizează tot!”, a conchis Golea.

loading...
Loading...

Citește și

Târgujieni, MURIȚI liniștiți, incompetenții sunt tot la încasare! Securitatea şi siguranţa civică, la voia întâmplării! Primarul municipiului Tg-Jiu, șeful Poliției Locale, prefectul județului, inspectorul șef al IPJ Gorj și membrii ATOP, INEXISTENȚI!

Insulița Jiului – cartierul Bicaz – municipiul Tg-Jiu, este locul unde se poate muri în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.