duminică , 20 octombrie 2019 - 11:38

Liderii FNME, în instanţă pentru afacerea cotizaţiilor

sindicalisti

În minerit şi energie se anunţă un scandal de proporţii, legat de banii salariaţilor CEO, ajunşi în conturile organizaţiilor sindicale din FNME. Mai exact, mii de oameni care au cotizat la sindicat îşi vor cere banii înapoi, în instanţele de judecată. Presa locală a relatat despre faptul că zeci de miliarde de lei vechi riscă să dispară, odată cu desfiinţarea Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, condusă până recent de Marin Condescu.

Surse din sistem anunţă că liderii de sindicat ai FNME au cheltuit cotizaţiile sindicaliştilor în mod ilegal. Din momentul în care CE Oltenia, anul trecut, nu a mai oprit pe statele de plată cotizaţiile sindicale, procedeul a fost suspendat, iar sindicaliştii care vor aparţine de noua organizaţie ce se vrea majoritară, SMEO, îşi cer banii înapoi – cotizaţiile aflate în conturile organizaţiilor FNME şi care nu au fost folosite pentru nevoile membrilor de sindicat.
Astfel, surse din minerit vorbesc de sume extrem de mari care ar fi rămas la îndemâna liderilor Marin Golea, Dumitru Pârvulescu, Ion Răducu sau Constantin Mitrescu. De asemenea, şefii FNME sunt acuzaţi că au cheltuit masiv în ultimele luni, iar membrii de sindicat îi vor chema în instanţă.  Preşedintele Sindicatului Mine Energie Rovinari a vorbit într-o emisiune televizată că sindicatul de la Peşteana este unul dintre cele mai «bogate», în conturile organizaţiei strângându-se din cotizaţii 5 miliarde de lei vechi.

Deblochează  „fondurile de grevă”

Președintele Sindicatului Mine Energie Rovinari susține că va sprijini salariații  să își recupereze o parte din bani. Există însă și lideri de sindicat care au cheltuit tot în ultimul an, iar acest lucru trebuie verificat de organele de cercetare penală. „Liderii noii structuri sindicale nu acceptă ca de patrimoniul vechilor organizații să beneficieze membrii care mai rămân alături de lideri FNME și cer ca banii să fie împărțiți tuturor celor care au cotizat până acum. Există însă și sindicate care au avut foarte mulți bani la dispoziție, însă, pentru a nu ajunge la oameni, liderii i-au cheltuit într-un singur an. Dacă banii au fost cheltuiți corect sau fraudulos, trebuie verificat de către oamenii legii, fiecare dintre membrii cotizanți  având dreptul să ceară acest lucru”, a relatat TV Sud. Acţiunile în instanţă vor viza împărţirea patrimoniului vechilor sindicate. Există suspiciunea că în perioada imediat următoare, sumele din conturile sindicatelor FNME se vor diminua drastic, cheltuite fiind sub pretextul mişcărilor de protest care au fost deja anunţate de Constantin Mitrescu, adică marşuri şi, eventual, grevă generală, astfel fiind deblocate aşa-numitele fonduri de grevă. Sindicaliştii care au ales SMEO în locul FNME, vehiculează că în conturile sindicatului lui Constantin Mitrescu ar mai fi aproximativ 300.000 de lei, la sindicatul Roşia, 60.000 de lei, în „ograda” lui Marin Golea – nimic.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

4 comentarii

  1. mihaela, inainte de a scrie prostii citeste art.33 din legea dialogului social.golea

  2. Care Sindicat mine energie Rovinari ? Asa ceva nu exista ! Aaa… Ca Bolek Caldaruse viseaza este altceva ! Cat despre cotizatie , cred ca glumesti mai Mihaela ! Ca jegosul de Bolek la cat e de prost chiar crede ca e posibil asa ceva ! Comform statutului fiecare membru al sindicatului este dator sa cotizeze lunar cu o anumita suma de bani ! Sunt multe organizatii si cluburi in tara si in lume unde membrii platesc o cotizatie periodica . Sa-ti dau un exemplu simplu : tu locuiesti cu chirie si platesti lunar o anumita suma ; dupa un timp te muti in alta parte , ce faci , ceri vechiului proprietar banii inapoi ? Hai pa si nu te mai uita in gura imputitului aluia de Bolek !

  3. Dar cei penionati fortat de acesti jegosi de lideri de sindicat ce au tocat tot,ce sa faca,sa a-si recupereze banii furati cu concursul Administratiei ce le-a permis sa ia banii pe state de plata salarii!
    Ar trebui sa plateasca Administratia acesti bani,si sa ai recupereze ei de la Sindicalistii !

  4. mihaela, dragostea mea (citat) nu mai scrie la comanda sau daca o faci( scrierea, nu altceva papusa) fa-o cu cap. Al tau evident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: