Liderii sindicali din CEH, îngrijorați de pierderile de la CEO


Sindicatul „Solidaritatea Hunedoara”, de la termocentrala Mintia, şi Sindicatul „Muntele”, de la exploatările de huilă din Valea Jiului, s-au declarat, miercuri, solidare cu protestul iniţiat de minerii de la exploatarea de uraniu Crucea, din judeţul Suceava, apreciind că autorităţile trebuie să găsească soluţii pentru continuarea activităţii şi plata muncii din aceste domenii de activitate. O delegaţie a celor două organizaţii sindicale din judeţul Hunedoara a fost prezentă, miercuri, la acţiunea de pichetare a sediului Ministerului Energiei, organizată de sindicaliştii din cadrul Companiei Naţionale a Uraniului, liderul Sindicatului „Solidaritatea Hunedoara”, Cristian Iştoc, menţionând că toate cele trei domenii de activitate – extracţia cărbunelui, a uraniului şi producţia de energie în termocentrale se confruntă cu probleme.
„Vrem să arătăm că, de fapt, nu se scufundă numai exploatarea uraniului sau exploatarea huilei, ci întreg sistemul energetic, având în vedere faptul că anul 2018 va fi primul în care şi Complexul Energetic Oltenia va intra pe pierdere. Valoarea pierderii se ridică la circa 900 de milioane lei, din cauza certificatelor de carbon care s-au dus până la peste 20 de euro bucata. Ei producând o cantitate foarte mare de energie, trebuie să plătească foarte multe certificate”, a arătat liderul sindical.
La rândul său, preşedintele Sindicatului „Muntele”, Darius Câmpean, a menţionat că „neplata salariilor este inadmisibilă pentru angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în companiile de stat, indiferent de situaţia acestor companii”.
Minerii de la Exploatarea de Uraniu din comuna suceveană Crucea au intrat luni în grevă generală pe termen nelimitat, fiind nemulţumiţi de neplata la timp a salariilor.
Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

2 comentarii

  1. Mergeti peste parlamentarii care va prosteau in campanie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.