Liderii sindicali Roşca şi Ureche, audiaţi ca martori în dosarul „Masa caldă”

rosca-ureche

Doi sindicalişti şi o angajată a compatimentului Resurse Umane din cadrul UMC Roşiuţa au petrecut, ieri, câteva ore bune în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu pentru a da declaraţii cu privire la mesele calde decontate în ultimii ani din banii minerilor. Dosarul este unul de răsunet şi implică nume grele din minerit ca Daniel Burlan, Alexandru Ciorecan sau Vasile Râbu dar şi alţii, primii doi fiind reţinuţi 24 de ore în cauza în care s-a stabilit un prejudiciu de 2,8 milioane de lei.
Azi, numărul celor care vor face vizite la Parchet este cu mult mai mare, urmând să ajungă aici persoane de la toate carierele şi minele din zona Motru.

„Nu consider nici pe alţii vinovaţi în dosar”

Nelu Roşca, lider sindical la UMC Roşiuţa, şefa compartimentului de Resurse Umane de la aceeaşi carieră şi Constantin Ureche, inspector social la UMC Lupoaia şi lider în vechile structuri sindicale ale USMO, au dat, ieri, declaraţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu ca şi martori în dosarul „Masa caldă”, un dosar ce a debutat la sfârşitul lui septembrie prin aducerea la audieri în sediul IJP Gorj a mai multor directori şi foşti directori din minerit cu dubele poliţiei la primele ore ale dimineţii.
Dintre toţi cei prezenţi la declaraţii, la acea vreme, Daniel Burlan, fostul director al SNL Oltenia şi Alexandru Ciorecan, ex-administrator al SC Cazare Cantine Motru SA, societate ce a asigurat în anii trecuţi hrana caldă pentru mineri, au fost reţinuţi pentru 24 de ore fiind acuzaţi pentru delapidarea a 2,8 milioane de lei. După expirarea mandatului, cei doi au fost liberi să plece fără a li se impune nici măcar o restricţie din cele prevăzute de măsurile preventive.
Completarea dosarului cu noi dovezi continuă însă şi astfel s-a ajuns la audierea lui Nelu Roşca şi a celorlale două persoane, fiind chemaţi fără a li se preciza din ce motiv şi în ce cauză.
Prima a intrat la audieri şefa compartimentului de Resurse Umane de la Roşiuţa şi după câteva ore a ieşit fără a face niciun fel de declaraţii. A venit apoi rândul lui Roşca să petreacă ore bune cu procurorul de caz, făcând declaraţii dar cu anumite rezerve la ieşirea din sediul Parchetului. El a declarat că a fost citat în calitate de martor. „M-au întrebat dacă cunosc participarea sau neparticiparea anumitor persoane la decontări, pea multe nu pot spune pentru că nu am voie. Eu nu sunt vinovat cu nimic sunt martot şi nu consider nici pe alţii vonovaţi”.

Urmează alte dosare

După Roşca, a venit rândul lui Ureche, audierea acestuia întinzându-se până târziu spre seară. Înainte de a intra în sediul Parchetului, acesta a spus că nu avea niciun fel de atribuţii în recepţionarea mesei calde, aşa că nu ştie nimic despre acest subiect.
Unele surse susţin că azi pelerinajul va continua la Parchetul local, urmând să ajungă pentru declaraţii mai multe persoane angajate ale carierelor şi minelor din Motru pentru a da lămuri în acelaşi dosar al decontărilor fictive de mese calde. Ilegalităţile au fost descoperite în aprilie, anul trecut, când o verificare a Corpului de Control al CE Oltenia a scos la iveală ilegalităţile, managerul Laurenţiu Ciurel declarând că au existat cazuri când, într-o anumită zi, deşi era pontat un număr de 5200 de persoane, deconturile pentru masă au fost făcute pentru 6.800 de porţii de mâncare.
Fostul şef al SC Cazare Cantine SA, Alexandru Ciorecan, societatea care distribuia hrana, ar putea avea şi alte probleme penale pe lângă cele deja existente în acest dosar, surse bine informate susţinând că există o nouă cauză în lucru la procurori care are ca obiect modul în care unitatea respectivă a fost vândută la un preţ derizoriu unui om de afaceri pentru unele favoruri personale obţinute de către ex-administratorul acesteia.

loading...
Loading...

Citește și

Târgujieni, MURIȚI liniștiți, incompetenții sunt tot la încasare! Securitatea şi siguranţa civică, la voia întâmplării! Primarul municipiului Tg-Jiu, șeful Poliției Locale, prefectul județului, inspectorul șef al IPJ Gorj și membrii ATOP, INEXISTENȚI!

Insulița Jiului – cartierul Bicaz – municipiul Tg-Jiu, este locul unde se poate muri în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.