Liderul de sindicat Pieptan, în cursă pentru şefia CJ

peptan-gh

Scena politică a ultimelor zile a arătat că partidele politice se pregătesc încă de acum pentru confruntarea electorală de anul viitor. Au apărut deja primele nume şi primele declaraţii din partea celor care visează să ocupe cel mai important post din administraţia publică locală. Cel mai probabil bătălia finală se va da între un reprezentant al PSD şi unul al PNL, însă contează şi jocurile pe care le vor face şi candidaţii cu şanse mai mici de a ocupa scaunul de şef al judeţului.

Unul dintre candidaţii surpriză, care îşi anunţă intenţia de a-şi depune dosarul pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, nu este un reprezentant al mediului politic, aşa cum era de aşteptat, ci unul dintre liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de Gheorghe Pieptan, cel care susţine că este pregătit să intre în lupta electorală împotiva liderilor partidelor politice din judeţ sau a celor care vor fi trimişi să concureze pentru şefia Consiliului Judeţean Gorj.

Spune că are susţinere din partea minerilor

Gheorghe Pieptan, lider de sindicat în cadrul Sindicatului Mine Energie Oltenia, a declarat că şi-ar dori ca în cursa electorală de anul viitor să rămână şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Aspirantul la un post important în conducerea judeţului declară că este pregătit să candideze ca independent, întrucât alegătorii s-au săturat de promisiunile partidelor şi ale politicienilor. Sindicalistul este de părere că activitatea ca lider de sindicat îl recomandă pentru o candidatură, mai ales că este obişnuit să lucreze cu oamenii: „Este o decizie pe care am luat-o şi nu mai poate fi schimbată. Am decis să anunţ deja această candidatură pentru că politicienii au început de pe acum campania electorală pentru alegerile locale de anul viitor şi mai ales pentru cel mai important post, cel de preşedinte al Consiliului Judeţean. Acolo se fac politicile de dezvoltare, acolo se fac licitaţiile pentru drumuri şi se împart banii la primării. Se spune că preşedintele Consiliului Judeţean nu are multe pârghii, însă faptul că este un post ales prin vot uninominal îi conferă foarte multă putere, prin votul direct. Şi este ordonator de credite, instituţia repartizează bani la primării şi degeaba se spune că sunt nu ştiu ce criterii, pentru că elementul subiectiv intervine de fiecare dată. Un independent ar asigura un management imparţial al instituţiei şi o conducere echilibrată şi obiectivă. Poate de asta este nevoie în politica locală, pentru a scăpa de scandaluri şi de trocuri şi trădări politice. Lumea oricum s-a săturat de politică şi de politicieni şi vrea să vadă şi oameni care fac treabă şi nu pleacă urechea la unul sau la altul din partid şi apoi văd care e interesul public”, a declarat Gheorghe Pieptan, liderul de sindicat care vrea să activeze de anul viitor pe un post în administraţia publică locală.

Luptă grea

Liderul de sindicat din minerit are de înfruntat o concurenţă dură, cel puţin în ceea ce priveşte candidaţii care au anunţat până acum că ar dori să candideze pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Chiar din partea PSD, care conduce de ani de zile instituţia, sunt pe listă câţiva candidaţi cu şanse de a câştiga şefia instituţiei. Unul dintre ei este Cosmin Popescu, care are mulţi primari care îl susţin şi de la putere şi din opoziţie. Popescu a ocupat posturi de conducere şi în trecut, fiind şef de partid, secretar de stat, deputat şi actual consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia. De asemenea, un posibil candidat este şi Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Faptul că are patru ani în conducerea instituţiei nu îi conferă un avantaj în faţa lui Cosmin Popescu. Un candidat pentru şefia Consiliului Judeţean Gorj ar putea fi, din partea opoziţiei, copreşedintele PNL, Dan Vâlceanu, însă acesta are probleme cu susţinerea din partea aripii PNL- Dian Popescu, şi ar avea nevoie de o strategie foarte bună să îl învingă pe Cosmin Popescu, Ciprian Florescu fiind un adversar abordabil. O surpriză ar fi şi intrarea în luptă a lui Florin Cârciumaru, însă acesta va lua o decizie cel mai probabil anul viitor, în privinţa viitorului său politic şi în administraţie. Şi chiar dacă decizia e luată deja, din motive de strategie politică, nu va fi comunicată până anul viitor. Pasul logic pentru PSD ar fi să mai schimbe numele candidaţilor pentru a asigura un viitor partidului.

Loading...

Citește și

ACUZAȚII după ce proiectul primarului privind parcările prin SMS i-a fost RESPINS

Marcel Romanescu acuză consilierii municipali PSD că i-au blocat proiectul privind implementarea sistemului de taxare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.