LIDERUL FNME, despre MODIFICAREA LEGII PENSIILOR


Cele 4 federații sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor să vină cu un proiect de modificare a Legii Pensiilor, aflată în dezbatere publică, lege ce reglementează inclusiv încadrarea locurilor de muncă în condiții speciale sau deosebite.

Dumitru Pârvulescu, Adrian Marciuc, Paul Constantinescu și Gelă Ionescu, au solicitat conducerii CEO printr-o adresă constituirea unei comisii de lucru. Președintele Federației Naționale Mine Energie susține că, în acest moment, principala problemă din cadrul companiei este aceea că angajații Termocentralei Rovinari beneficiază de condiții deosebite, în vreme ce colegii din celelalte trei termocentrale, Turceni, Craiova și Ișalnița, nu au acest drept. „Noi, ca și federații, avem mai multe proiecte, dar ca să fie cu finalitate această chestiune, trebuie să ne punem la masă toate federațiile, împreună cu compania, să creionăm proiectul comun al nostru pentru a fi prezentat parlamentarilor, iar dânșii să susțină în comisiile de specialitate și în plenul Senatului și al Camerei Deputaților aceste propuneri. Pentru că așa se face. Degeaba comentăm pe la colțuri, dacă nu facem chestiunea concretă de modificare în favoarea salariaților din compania noastră. Sunt trecuți colegi de la Căi Ferate Uzinale, care sunt preluați încă de la modificarea legii din 2000 și e vorba de 10 colegi. Aceia sunt trecuți în anexă cu reevaluare la nu știu cât timp pentru condiții speciale. Sunt colegii de la Termocentrala Rovinari care sunt sute, care au condiții deosebite, iar cei de la Turceni, Craiova și Ișalnița, nu au acest drept. Asta este o problemă pe care încercăm s-o rezolvăm”, a declarat Pârvulescu.

Vrea DEZBATERE cu PARLAMENTARII

Dan Pârvulescu susține că se dorește organizarea unei întâlnire a liderilor sindicali cu parlamentarii din Oltenia și Valea Jiului pe tema modificării Legii Pensiilor. “La condiții speciale, în momentul de față, pe legislația în vigoare, cred că sunt în jur de 100 și ceva, colegii de la activitatea de subteran, plus cei 10 de la Căi Ferate Uzinale din zona Ișalnița, Craiova. Dacă proiectul pe care o să-l susținem o să aibă susținere politică, parlamentară și, de asemenea, să fie acceptat de specialiștii din Ministerul Muncii, se pot schimba lucrurile. Pentru că noi, ca și federație, am discutat încă din iunie în acest sens. Eu fac doar demersurile, nu depinde de mine. Sunt convins că vor lua în calcul demersurile pentru că sunt logice. Noi am avut o serie de discuții cu parlamentarii și din Oltenia și din Valea Jiului vizavi de chestiunea asta, pentru că problema asta nu vizează doar CEO. O să facem o întâlnire cele patru federații cu parlamentari din această zonă, pentru a vedea și media pentru că e susținere pe ceea ce-și doresc colegii din CEO”, a conchis liderul FNME.

loading...
Loading...

Citește și

„Generalul Izmană” Oprea, chef cu lăutari la Peștișani. Primarul Pigui și vicele Morega i-au ținut isonul!

Fostul ministru al Afacerilor Interne şi al Apărării, Gabriel Oprea, a făcut figurație electorală prin …

2 comentarii

  1. Florin Cimpoieru

    În curând , o serie de dezvăluiri despre dezastrul de la SE Isalnița patronată ca pe propria moșie de o gașca de câțiva indivizi condusă de d-nul Pestrea Viorel Gherghina si care a avut si are consecinte tragice,nefaste implicand pierderea de vieti omenesti, imense pagube materiale si ,,jonglerii” sabotând astfel, in cel mai grav mod munca grea si onesta a mii de oameni din acest complex , lucruri facute cu bună stiinta. In paralel cu aducerea la cunostinta Directoratului, a Consiliului de supraveghere va fi si o actiune in instanta pentru a se clarifica si a fi scoase la lumină aceste lucruri. Având in vedere situatia grea in care se află Complexul , acești indivizi lăsati de capul lor si sub masca unei bune reputatii profesionale dar dezastruoasă ca manageri , profitând de frica indusă salariaților ,de faptul ca oamenii au familii,rate iar Complexul nu se implică atât cât ar trebui, actionează cu o ticăloșie fără margini doar pt a-și păstra scaunul . In acest timp sanătatea oamenilor, viața lor precum si echipamente de milioane si zeci de milioane de euro sunt puse in pericol sau chiar distruse iar asta nu poate duce decat la ineficienta,șomaj tehnic sau chiar inchidere. Asta doreste Complexul energetic?…
    Eu nu cred. Sunt convins că cei din Directorat, Consiliul de supraveghere al CE Oltenia și Adunarea Generala a Actionarilor CE Oltenia vor actiona spre stoparea acestor lucruri până nu este prea târziu.

  2. Mai energeticienii si minerii lui peste prajit voi ati permis acestor hahalere sa confiste complexul… niste pupa c.ur de politicieni care nu pre au habar de minerit si energie, cu arobarea tacita a grosteilor de la sindicate, se cre pe mosia lor si fac tot ce vor… exemple: balasoiu si vasile, doi terchea-berchea ce au condus doua termocentrale pe care aproape le-au falimentat au ajuns sa conduca destinele tuturor minerilor si energeticienilor… dar asa meritati… daca taceti nimeni nu va ia in seama…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: