LIDERUL PSD Gorj, CRITCI la adresa ministrului de Finanțe. Ce ACUZAȚII îi aduce


Mihai Weber îl acuză pe Florin Cîțu că a făcut declarații iresponsabile și alarmiste legate de viitorul celui mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România, Complexul Oltenia.

Reacția liderului PSD Gorj vine după ce ministrul Finanțelor a spus, la o conferinţă organizată de Banca Europeană pentru Investiţii, că CE Oltenia se va închide, dacă nu urmează planul de restructurare la care s-a angajat pentru a primi ajutor de salvare din partea statului. Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind acordarea unui ajutor de 1,2 milioane de lei pentru CE Oltenia, pentru plata certificatelor de emisii aferente anului trecut. „Ajutoarele de stat sunt de salvare, pentru a nu închide acele companii, care, ştiţi foarte bine, că au fost căpuşate în ultimii ani şi le ajutăm să se restructureze. Cred că vă referiţi la CEO. Ajutoarele de salvare vin cu un plan de restructurare, altfel nu se pot da şi este o notificare trimisă Comisiei Europene. Dacă Comisia este de acord, (acest ajutor – n.r.) se dă, dar, în anumite condiţii, şi, dacă nu se face restructurare, acele companii chiar nu vor merge mai departe. Deci sunt legate de o restructurare, ceea ce înseamnă retehnologizare şi, bineînţeles, o reducere de emisii”, a precizat ministrul de Finanțe. Mihai Weber cataloghează declarațiile lui Florin Cîțu ca fiind alarmiste și iresponsabile. „ Sunt niște declarații, alarmiste, iresponsabile, cu care ne-a obișnuit domnul ministru Cîțu. Un guvern responsabil trebuie să vină cu soluții, cu un plan privind viitorul acestei companii. Nu să aștepte 3 luni, iar în ultima ședință de guvern dinainea moțiunii de cenzură să promoveze ordonanța privind acel Memorandum, care era ca o gură de oxigen pentru Complexul Oltenia. Statul e dator să intervină, pentru că această companie trebuie considerată ca fiind o unitate de siguranță națională”, a conchis liderul PSD Gorj.

Loading...

Citește și

El este candidatul PSD la Primăria Tg-Jiu!

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a anunțat, joi, că Ciprian Florescu  este candidatul susținut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.