LIDERUL SMEO, SOLICITARE către ŞEFII CEO: Să ne fie PREZENTATĂ SITUAŢIA REALĂ a companiei


Gabriel Căldăruşe atrage atenţia că situația poate deveni dramatică la Complexul Energetic Oltenia, fără o implicare activă a statului.

Liderul SMEO spune că nici până acum șefii companiei nu au prezentat situația financiară a CEO. Deputatul Dan Vâlceanu a anunțat, săptămâna trecută, într-o conferință de presă, că societatea ar fi încheiat anul 2018 cu o pierdere de peste 1 miliard de lei. Gabriel Căldărușe recunoaște că societatea se află într-o situație extrem de grea. Cere conducerii CE Oltenia și Ministerului Energiei să dea dovadă de responsabilitate și să prezinte public situația financiară reală a companiei miniere de la Târgu-Jiu. Potrivit liderului SMEO, se vede clar că societatea se confruntă cu probleme grave, întâmpinând dificultăți și în asigurarea plăților curente.“Aşteptările noastre sunt aceleaşi dintotdeauna. Ne dorim ca această companie să aibă viaţă în continuare, să-şi revină din situaţia în care este şi să avem certitudinea şi garanţia locurilor de muncă. Nu ne-a fost prezentată situaţia financiară a companiei. Din punctul nostru de vedere, situaţia este una extraordinar de grea. Cred că fără o intervenţie a statului român şi fără crearea mixului energetic, situaţia se poate transforma într-una dramatică pentru CEO. Plata salariilor s-a făcut în termenul prevăzut în contractul colectiv de muncă, dar se vede că există probleme pe partea asigurării plăţilor curente. Nu trebuie să ascundem acest lucru. Problemele sunt foarte grave. M-aş bucura ca, în al paisprezecelea ceas, să existe responsabilitate, să ne fie prezentată cu adevărat o situaţie reală şi nouă, ca reprezentanţi ai salariaţilor. Trebuie să fie făcută o informare publică, pentru că întregul judeţ depinde de soarta acestui complex. Inclusiv ministerul are responsabilitate majoră, este acţionarul majoritar, reprezentând statul”, a conchis Gabriel Căldăruşe.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Cu cine va face CEO mix, cu CEH ?. Solutia ar fi spargerea companiei in unitati independente cu preluoarea pierderior de catre termoncentrala Chiscani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.