sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 16:31

Lignit pentru 15 ani!

banda-carbune

Producţia de cărbune net a României a totalizat în primele opt luni ale acestui an 2,652 milioane tone echivalent petrol, fiind cu 11,5% (345.500 tep) mai mică faţă de cea din perioada similară din 2015, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În perioada menţionată, România a importat 329.400 tep cărbune net, cu 34.400 tep (9,5%) mai puţin comparativ cu cantitatea importată în aceeaşi perioadă a anului trecut, relatează agerpres.
Locul 7 între producători

Deşi, în ultimii ani, producţia naţională de huilă a avut o tendinţă descrescătoare, România ocupă locul 7 între producătorii de huilă din țările membre ale Uniunii Europene, conform proiectului Strategiei Energetice, publicat pe site-ul Ministerului Energiei. Oferta de huilă la nivelul actualilor producători din România este mai mică decât cererea, iar gradul de asigurare la nivelul actual de producţie (1,5 milioane tone anual) este de 36 ani. Rezervele de lignit concesionate pot asigura exploatarea eficientă a acestora pentru încă aproximativ 15 ani, la un nivel al producţiei de circa 30 milioane tone/an.

A.C.


loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.