Liliana Mincă vine să viziteze casa lui Brâncuşi – de la Hobiţa

Liliana-Minca

Săptămâna aceasta, Laurian Stănchescu și deputatul Liliana Mincă vor veni în Gorj și vor face o vizită la casa de la Hobița, în care s-a născut sculptorul Constantin Brâncuși. Deputatul îl sprijină pe Stănchescu în demersurile sale de repatriere a osemintelor lui Brâncuși, dar și în cele de restaurare a casei de la Hobița.

Nu trebuie să rămânem pe margine în problema repatrierii osemintelor lui Brâncuși!
Deputatul Liliana Mincă

Deputatul PP-DD Liliana Mincă și-a arătat deja sprijinul pentru acțiunile lui Laurian Stănchescu și a transmis o interpelare ministrului Culturii (și viceprim-ministrului Guvernului României), Kelemen Hunor, dar și lui Victor Ponta cu privire la soarta Patrimoniului Brâncuși din județul Gorj. De asemenea, deputatul va iniția și alte demersuri oficiale pentru reparația morală pe care România o datorează marelui artist. „Sunt membru în Comisia de Cultură a Parlamentului și sunt din Botoșani, județ care a dat României oameni de cultură, oameni cu care ne mândrim, la fel cum este și Constantin Brâncuși. Constantin Brâncuși este un simbol universal, este Titanul din Hobița. Cu domnul Laurian Stănchescu m-am întâlnit pe stradă și mi-a vorbit despre proiectul său de repatriere a lui Constantin Brâncuși. Nu eram deputat și se întâmpla cu câțiva ani în urmă. Am considerat că este de datoria mea să îl sprijin pe domnul Stănchescu în acțiunile sale, în momentul în care domnul Stănchescu mi-a povestit prin câte a trecut și câte aberații i-au auzit urechile. Statul român ar vrea ca Brâncuși să facă cerere pentru reacordarea cetățeniei! Aceasta era doar una dintre aberații. Am considerat că are nevoie de ajutor pentru a face demersurile de reacordare a cetățeniei române lui Constantin Brâncuși. Alături de mine este și vicepreședintele comisiei de cultură, domnul Ștefan Petru, dar și Niculina Mocioi. Eu le propun tuturor parlamentarilor să ia atitudine, indiferent din ce partid fac parte, nu trebuie să stăm pe margine în această problemă, ci trebuie să ne implicăm în repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuși”, a declarat, pentru Gorj Domino, deputatul Liliana Mincă, de la PP-DD.

laurian-stanchescu

„Nu înțeleg de ce le este rușine cu Brâncuși!”

Întrebată dacă își explică în vreun fel refuzul autorităților de la Gorj de a-l sprijini pe Laurian Stănchescu în demersurile sale, deputata Mincă a spus că nu poate să înțeleagă de ce politicienilor gorjeni le este rușine cu Brâncuși: „Nu pot să îmi explic de ce se comportă așa, de ce le este rușine cu Brâncuși. Casa sa a fost lăsată în paragină, nu este posibil așa ceva. Nu trebuie să rămânem pe margine în problema repatrierii osemintelor lui Constantin Brâncuși și nici legat de restaurarea casei sale natale, a celei adevărate, din câte mi-a spus domnul Stănchescu. O să venim la Gorj. (…) Sunt prea mulți politicieni care au pus interesul propriu peste cel național. Este greu să lupți cu Puterea, dar noi sperăm să mișcăm statul român pentru a face ceea ce trebuie pentru Brâncuși și pentru restaurarea casei sale de la Hobița! Să facă și statul un pustiu de bine pentru Brâncuși, la câte a făcut Brâncuși pentru noi, măcar atât merită…”, a afirmat deputatul Liliana Mincă.

loading...
Loading...

Citește și

Cum să îți depozitezi corect pantofii

Chiar dacă suntem chiar în mijlocul sezonului rece, perioadă în care de regulă încălțăm doar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.