LISTA COMPLETĂ! Iată ce salarii au funcționarii din cadrul Consiliului Județean Gorj și directorii structurilor subordonate

• 3.000 de angajați ai CEO, la nivelul unui îngrijitor debutant din sistemul public

Consilierii județeni au aprobat, joi, salariile de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Gorj și instituțiile/serviciile publice din subordine, în contextul aplicării noului sistem de contribuții și impozitare a veniturilor începând cu data de 1 ianuarie 2018.
Noua grilă cu salariile de bază relevă situații paradoxale: secretarul județului câștigă cât un director de termocentrală, iar un șef de birou din sistemul bugetar îl egalează la salariu pe oricare dintre directorii carierelor miniere ale CE Oltenia.

Salariile funcționarilor din administrația județeană a Gorjului au crescut, potrivit deciziei de ieri a consilierilor județeni, cu 28,5%. Măsura a fost adoptată în scopul atenuării impactului pe care noile reglementări fiscal-bugetare îl au asupra cuantumului brut al salariului de bază și, implicit, asupra cuantumului net al acestuia.

În aceste condiții, cel mai mic salariu, 1.900 de lei, îl va avea un îngrijitor debutant, adică atât cât primesc în jur de 3.000 de mineri și energeticieni cu vechime din CE Oltenia, iar cel mai mare salariu, dintre funcționarii publici, 13.531 de lei, îl va primi secretarul județului, venitul salarial fiind similar cu cel al unui director de termocentrală.
Cei cu funcții publice de conducere din cadrul CJ Gorj au și cele mai mari salarii, astfel că arhitectul șef al județului și directorul general al CJ pot câștiga 11.250 de lei, directorul general adjunct și cel executiv, vor avea un salariu de bază de 10.906 lei, iar șefii de serviciu și de birou, 9.488 de lei, respectiv 7.373 de lei.

Paradoxal…

…unul dintre directorii din CJ Gorj a picat concursul pentru ocuparea funcției, dar consilierii județeni l-au validat pe post încă șase luni, până la organizarea unui nou concurs.
Sandu Ovidiu Borugă ocupă, interimar, funcția de director al Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare Gorj, din luna octombrie a acestui an, ca urmare a vacantării postului, după pensionarea fostului director.
La jumătatea lunii noiembrie, CJ Gorj a scos postul la concurs, numai că din cei șapte candidați admiși în urma selecției dosarelor, doar trei s-au prezentat la proba scrisă, însă niciunul nu a reușit să treacă de această primă etapă. Sandu Ovidiu Borugă, cel aflat pe funcție a fost declarat ”respins”, lucrarea sa fiind evaluată cu doar 6 puncte, iar concursul va fi reluat la începutul lui 2018. Cu toate astea, Borugă a fost validat pe post încă șase luni, timp în care va încasa un salariu de bază de 8.420 de lei, lunar.
Situația e oarecum similară și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, unde Laurențiu Diaconescu ocupă interimar funcția de director general al instituției tot din luna octombrie și are aviz de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici până la 31 decembrie a.c.. Cum în cele trei luni ANFP nu a scos postul la concurs, consilierii județeni l-au validat, din nou, în funcție pe Diaconescu până când se va organiza concurs pentru ocuparea postului de director general al DGASPC, care are salariul de bază de 9.530 de lei, potrivit documentului publicat de CJ.

loading...
Loading...

Citește și

Arestat preventiv după ce și-a omorât tatăl

Tânărul din Ciuperceni, acuzat că, luni seara, și-a lovit tatăl în cap cu o sapă, …

4 comentarii

  1. ati citit articolul sute de cetateni ai acestei Romanika,dar,nicimacar unul nu a avut obiectii sau nemultumiri !!!!? Deci,fie vorba intre noi,nu spun la nimeni,sinteti un popor de lasi si fricosi…va meritati soarta !

  2. Salarii de nesimțiți din banii cetățenilor care își duc viața la limita sărăciei

    Ce să facem CIA ? Noi poporul suntem nemulțumiți de ce se întâmpla dar nu putem face nimic.
    Asta este tara in care trăim …Rădulea cu salariu mare , Cosmin Popescu la fel iar ,,restul,, cetățenilor in sărăcie.

  3. Pai si de ce va plangeti dragi cetateni care nu lucrati la stat ???? Nu si cu votul vostru au ajuns acesti nemernici sa ne conduca ? Lasati nebunii din PSD si Alde sa distruga tara dupa care o sa trebuiasca sa vina altii gen Boc, Basescu, Ciolos care vor trebui sa taie toate cheltuielile nesabuite si fara sustenabilitate si pe care bineinteles ii vom injura din nou . Cum sa ne taie ei pensiile si salariile babane de la Stat ,,,,,degeaba . Culmea e ca ,,,,,cei care de fapt nu produc nimic pe fotoliile de prin birourile institutiilor publice au salariile cele mai mari . Angajatii firmelor private , care de fapt tin Statul cu munca lor au salarii de mizerie . Dar las’ ca’i bine . Pentru trantorii din sistemul bugetar .

  4. E normal ca un ingrijitor sau un sofer care lucreaza in CJ Gorj sa aiba salariul mult mai mare decat un inginer sau un economist care lucreaza intr-o intreprindere subordonata CJ Gorj? Domnule Cosmin Popescu va implicati in problemele salariale ale unor societati, care nu va privesc direct, iar in ale dvs. exista angajati cu studii superioare cu salariul minim pe economie, vi se pare normal?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: