duminică , 20 octombrie 2019 - 6:09

Lista neagra a primarului Stan! Cum și-a „EXECUTAT” principalul contestatar primarul de la Albeni

Primarul comunei Albeni, Ionuț Stan, a deschis lista neagră cu contestatarii săi, care vor fi dați afară din instituție, cu contabilul Laviniu Buculea, ”executat”, ca la manual, în câteva zile. La modul cum a procedat Stan, mai exact acțiunea sa pentru a-l elibera din funcție pe contabil, frizează penalul, iar organele judiciare îi pot deschide un nou dosar penal.

Abuz de manual

Unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai primarului comunei Albeni, contabilul Laviniu Buculea, a fost eliberat din funcție, începând de joi, 14 februarie, printr-o dispoziție a lui Ionuț Stan.
Practic, primarul i-a acordat contabilului calificativul ”nesatisfăcător”, în urma evaluării activității pe anul precedent și a dispus încetarea raporturilor de serviciu ale acestuia cu Primăria Albeni, prin eliberare din funcție. Dar până să se ajungă la această decizie, primarul Stan a aranjat lucrurile în așa mod încât dispoziția sa să pară că a avut temei legal, însă cronologia acțiunilor sale trădează, de fapt, răzbunarea ticluită împotriva contabilului.
Concret, în urmă cu mai puțin de o lună, pe data de 17 ianuarie a.c., lui Laviniu Buculea i-a fost întocmit un referat de constatare a neregulilor la locul de muncă. Peste trei săptămâni de la acel moment, pe 5 februarie, adică la începutul acestei luni, i-a mai fost întocmit încă un referat similar.
După alte trei zile, pe 8 februarie, primarul Stan a emis o dispoziție de sancționare, cu ”mustrare scrisă”, a contabilului Buculea. Trebuie spus că această sancțiune se poate aplica direct de către primar, fără ca o comisie de disciplină să verifice eventuale nereguli în activitate. Pe data de 11 februarie, adică la începutul acestei săptămâni, a venit și al treilea referat de constatare a neregulilor la locul de muncă pe numele lui Laviniu Buculea.

Marți, pe 12 februarie, primarul Ionuț Stan i-a evaluat activitatea contabilului pe anul trecut și i-a acordat calificativul ”nesatisfăcător”, iar a doua zi a emis dispoziția prin care Buculea e dat afară din funcția publică de consilier, clasa I, grad profesional principal, începând cu data de 14 februarie, cu mențiunea că i s-a acordat un preaviz de 30 de zile, până la jumătatea lunii viitoare.

Buculea: Dispoziție este abuzivă!

Contabilul Laviniu Buculea a declarat că se aștepta ca o dată ce ce va începe evaluările, să fie ”executat” de primarul Stan, aceasta fiind ocazia perfectă ca acesta să se răzbune pentru toate ieșirile publice ale sale în care a dezvăluit o serie de abuzuri comise de acesta împotriva angajaților Primăriei Albeni.
”Sunt niste hârtii sunt făcute de primar, anul trecut, dar în referate se leagă vag, de acestea. Sunt chestiuni vagi, totul este fabricat ca să aibă ceva în spatele dispoziției. Nu au fost stabilite obiectivele în ianuarie, anul trecut, așa cum spune legea, pe baza cărora să-mi fie avaluată activitatea. Mai mult, formularele pe baza cărora am fost evaluat sunt înca în faza de proiect pe siteul ANFP, la transparența decizională.
Dispoziție este abuzivă, categoric. Nu a scris nimic din ce am făcut. Bineînțeles că o voi contesta. Pentru că, evident, este incorectă”, a precizat Buculea.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

5 comentarii

 1. La ce moace aveți sunteți amândoi carpe’n cur. Niște neica nimeni care va înfruptat din banii fraierilor, pardon, contribuabililor.

 2. Foarte urat ce se intampla in administratia publica locala! Primarii sunt nepregatiti…si inconjurati de oameni distructivi. Nu este posibil asa ceva…nu au Primarii dreptul sa isi aplice legiile proprii…domnule Prefect…poate incercati sa rezolvati cumva problemele din administratie si nu mai tineti Primarii in brate. Aplicati Legiile scrise..nu le mai dati dreptul sa interpreteze la nivelul lor…sau in favoare lor. Foarte urat in special pentru GORJ….

 3. Popescu Robert

  Poate Buculea vrea să candideze si la Primăria Galbeni,este fost candidat la Sacelu,cam aceleasi povești si acolo.

 4. Felicitari domnule primar! Ati scapat Primaria Albeni de un puturos si un maniac. ( bolnav psihic).
  Buculea Laviniu……un redatdat si un razbunator ca taica-su, in primul rand cu cei care l-au ajutat.
  Dumnezeu nu doarme, bai putuoare-o de Buculea.

 5. Mândrucăsuntprost

  Mai rău decât așa nu se poate , dacă punem să ne rezolve treburile comunității, asemenea specimene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: