Listarea CEO întârzie din cauza unor informaţii secretizate

termo-dumitrascu

Listarea la bursă a Complexului Energetic Oltenia întârzie pentru că rezerva de cărbune din minele aparținând Complexului, unul din principalele active ale companiei, trebuie auditată de către un auditor recunoscut pe piața internațională de capital, iar în acest scop, informațiile despre această rezervă trebuie desecretizate, proces care merge foarte greu, a declarat vineri, în presa centrală, Gabriel Dumitraşcu, şeful privatizărilor din Departamentul pentru Energie şi preşedinte al Consiliului de Supraveghere al CEO.

Acesta a precizat pentru Energy Report listarea companiei energetice din Gorj întârzie din cauza unor informaţii nedecretizate încă: „IPO-ul de la CE Oltenia suportă niște corecții. Rezerva de cărbune a Complexului, unul din principalele active ale companiei, trebuie auditată de un auditor recunoscut pe piața internațională de capital. În acest scop, trebuie desecretizate informațiile despre rezerva de cărbune, conținute în licența minieră a CE Oltenia, iar acest proces merge foarte greu. Auditul rezervei de cărbune va fi finalizat probabil doar în prima parte a anului viitor, durează foarte mult procesul de desecretizare”, a mai spus Dumitrașcu, întrebat fiind, mai relatează publicaţia de specialitate, dacă și când se va mai face listarea CE Oltenia.

Termen amânat

Oficialul din Departamentul Energiei a făcut această declarație la ceremonia organizată la Bursa de Valori București (BVB) pentru marcarea primei zile de tranzacționare a acțiunilor furnizorului și distribuitorului de energie Electrica SA.
În acordul cu FMI era prevăzută lansarea unor oferte publice iniţiale, la finele lunii iunie 2014, pentru 15% din acţiunile statului la Hidroelectrica şi Complexul Energetic Oltenia. Ulterior, termenul a fost amânat pentru septembrie sau octombrie.

Loading...

Citește și

Primarul Pigui, condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei! L-a instigat pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații false organelor judiciare!

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost condamnat, marți, 28 ianuarie a.c., la 1 an …

Un comentariu

  1. Ca de obicei Presedintele Consiliului de Supraveghere al CEO G. Dumitrascu acopera gruparea mafiota constituita din ciurdel, petroiu si calinoiu pentru sabotarea procesului de listare la bursa a CEO. Presedinte al comisiei de privatizare impreuna cu alti 40 de hoti sifoneaza lunar peste 1,5 miliarde de lei vechi numai pentru faptul ca fac parte din comisia de privatizare, desi mare parte dintre acestia au aceste sarcini in fisa postului. Jigodia de petroiu care saboteaza sistematic procesul de privatizare incaseaza lunar 40 milioane lei pentru ca face parte din comisie. Subalterni lui directi si indirecti care pentru asta sunt platiti de CEO incaseaza lunar 40 milioane lei. In aceste conditii este clar ca singurul motiv pentru amanarea sistematica a listarii la bursa este sifonarea banilor societatii.
    Factori guvernamentali responsabili cu declasificarea informatiilor au facut acest lucru inca din decembrie 2013.
    Domnule Dumitrascu este vorba de declasificare nu de desecretizare iar dvs. la nivelul institutional la care activati ar trebui sa faceti diferenta intre aceste notiuni.
    Sper ca Organele abilitate ale statului sa-si faca datoria cat mai curand in aceasta problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.