Locuințele ANL s-au scumpit!

ANL

Ministerul Dezvoltării Regionale a publicat în Monitorul Oficial un ordin care stabileşte baza de la care se calculează preţul unei locuinţe ANL pentru acest an. Astfel, conform actului normativ (Ordin 373/2015) pentru anul 2015, valoarea de înlocuire pe metru pătrat este de 1.691,29 lei/mp inclusiv TVA. La Târgu-Jiu sunt 67 de cereri pentru achiziționarea unor astfel de locuințe.

Anul trecut, valoarea de înlocuire pe metru pătrat a fost de 328 euro/mp inclusiv TVA (1.456,32 la curs mediu de 4,44 de lei pentru un euro). Preţul final de vânzare a locuintei presupune, însă, şi un comision de până la 1% din valoare plătit de cumpărător unităţii prin care se efectuează vânzarea, pentru acoperirea cheltuielilor de publicitate imobiliară efectuate de autorităţile publice locale, potrivit avocat.net. Potrivit listei publicate de ANL cu localităţile unde administraţiile publice locale au întocmit documentaţiile necesare demarării procedurilor de vânzare a locuinţelor construite de către ANL în Târgu-Jiu au fost aprobate spre vânzare despre 22 de locuinţe din zona Dacia. De asemenea, în municipiu sunt 429 de chiriași ANL, dintre ei doar 67 dorind să și cumpere locuințele. Până acum doar șase târgujieni au achiziționat un apartament sau o garsonieră ANL.

loading...
Loading...

Citește și

Târgul Meșterilor Populari Craiova 2019

Gheorghe Ciuncanu, Pompiliu Ciolacu și Ion Rătezean vor participa în perioada 25-27 octombrie 2019 din …

Un comentariu

  1. e normal sa fie atat de putini cumparatori
    restul nu au cadastru facut pentru vanzare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: