Locul pentru Fabrica de cuie din Motru, solicitat de o firmă de apartament din București! Societatea înființată anul trecut vrea să facă un centru comercial aici!


Municipiul Motru a înlocuit un investitor local care intenționase să facă o fabrică de cuie în oraș, adică producție, cu un altul care vrea să realizeze un centru comercial, adică să inițieze o activitate de comerț de care orașul nu ar avea strictă nevoie. Vina aparține și investitorilor care râvnesc la spațiile goale din oraș dar fără a avea un plan de afaceri serios și viabil pentru dezvoltarea localității. Și noul investitor din capitală vrea același lucru ca și primul, adică terenul de 2500 mp, situat în Aleea Teilor, amplasamentul fiind pe platforma fostei stații de betoane a IJTL. Locul este într-o zonă aglomerată, unde distanța de blocurile de locuit este foarte mică.

Consiliul Local Motru a aprobat cu mai bine de un an în urmă, printr-o hotărâre de CL, concesionarea unei suprafețe de 1100 de mp în zona Aleea Teilor, pentru realizarea unei hale în care ar fi urmat să funcționeze o fabrică de cuie, creându-se între 20-25 de noi locuri de muncă. Acest lucru nu s-a materializat nici până în prezent, demonstrându-se astfel că firma aparținând fiului fostului director UATAA, Ilie Schintee, nu este una serioasă, societatea nerealizându-și propunerea cu care a venit în fața CL Motru.

Pe același spațiu abandonat de Schintee a pus ochii, recent, un administrator din București, care a purtat deja discuții cu primarul municipiului săptămâna trecută pentru a concesiona terenul respectiv. Deja, edilul a demarat activitățile specifice de realizare a unui proiect de hotărâre pentru punerea la dispoziția investitorului a 2500 de mp pentru o perioadă de maximum 49 de ani. Investitorul a anunțat că va creea peste 50 de locuri de muncă, deși firma nu se laudă în acte cu prea mulți salariați, ea având un cod CAEN activ și altul închis.

Garanții verbale

Primarul nu și-a pus însă niciun semn de întrebare vizavi de solicitarea venită de la o societate înființată abia anul trecut, cu sediul în sectorul 3, la parterul unui bloc. Societatea are doi asociați, un administrator și un sediu secundar. Firma are ca obiect de activitate închirierea de spații, peisagistică și servicicii de construcții. Mai exact, această firmă vrea să realizeze un supermarket în oraș și un depozit de materiale de construcții. În aceea zonă se află alte marketuri și depozite de materiale de construcții aparținând firmelor Comis SRL, Ghiocela SRL, Leurda SRL și, Stefalmat, Trivoli, motiv pentru care comercianții locali sunt nemulțumiți că banii motrenilor vor pleca spre alte localității.
Consilierii municipali vor avea misiunea de a verifica cu atenție oportunitatea unui astfel de proiect și garanția ce o oferă în timp această firmă. Asta cu atât mai mult cu cât autoritățile au luat o primă țeapă cu blocarea terenului pentru fabrica de cuie.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.