LOVITURĂ pentru FOSTUL DIRECTOR GENERAL al CEO


Magistrații Tribunalului Gorj nu s-au pronunţat, ieri, în dosarul de abuz în serviciu al fostului director al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, amânându-se luarea deciziei pentru 3 noiembrie. Instanța i-a dat totuși o veste proastă.

„Respinge cererile formulate de inculpaţii Jianu Dorina şi Ciobotărică Ion Laurenţiu prin apărătorii aleşi, de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor O.U.G. nr. 14/2017, privind abrogarea O.U.G. nr. 13/2017 ca nefondate. Respinge cererea formulată de inculpatul Ciobotărică Ion Laurenţiu prin apărătorul ales, privind nulitatea absolută a actelor de urmărire penală efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Stabileşte termen în vederea pronunţării pe fond a cauzei deduse judecăţii la 03.11.2017. Cu apel în termen de 48 ore de la pronunţare, în ceea ce priveşte cererile de sesizare a Curţii Constituţionale şi cu apel odată cu fondul pentru celelalte aspecte”, au decis magistrații.
Ex-directorul CEO a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, în luna iunie a anului trecut, fiind acuzat că s-ar fi implicat în acordarea unei sume de bani fostului director al Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, pentru a pleca din companie. În același dosar au fost deferiți Justiției Daniel Antonie, şeful Diviziei Miniere, la acea vreme, acuzat de abuz în serviciu şi Dorina Jianu, suspectată de complicitate.

 

„La data de 22 decembrie 2015, inculpații Ciobotărică Ion Laurențiu, în calitate de președinte al Directoratului SC CEO SA Târgu-Jiu și Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Târgu-Jiu, au aprobat și acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensație financiară, constând în cinci remunerații fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiași Directorat, respectiv 128.100 lei.

Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina

Directorul Direcției Juridice și Guvernanță Corporatistă a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora.
Concret, inculpatul Ciobotărică Laurențiu, în înțelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenționat diverse prevederi legale și situații de fapt pentru a crea confuzie și a da o aparență de legalitate acțiunilor lor ilicite. (…) De menționat este faptul că cei trei inculpați au avut reprezentarea faptului că în atribuțiile Directoratului SC CEO SA nu intră aprobarea și plata vreunui gen de remunerație, această competență aparținând altui organism din cadrul societății respective.
Acționând în această manieră, inculpații au cauzat agentului economic cu capital de stat un prejudiciu de 128.100 lei, reprezentând contravaloarea plăților compensatorii acordate în mod nelegal fostului membru al Directoratului CEO SA.
Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin celor trei inculpați”, se precizează într-un comunicat de presă al DNA.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.