sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 3:48

LOVITURĂ pentru Sarcină! Vezi fără ce a rămas afaceristul!

sarcina02-cml

Omul de afaceri Nicolae Sarcină pare că nu-și mai revine după ce firmele din grupul Succes au fost călcate de mascați, în noiembrie 2014, în două cauze penale ale Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și DIICOT, care vizau comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, respectiv spălare de bani. Firma Coremi Inter SA a rămas fără stația de asfalt pe care și-o achiziționase, în 2013, cu aproximativ 400.000 de euro, societatea de leasing demontând-o bucată cu bucată, din cauza neachitării ratelor curente.

Insolvența Coremi

facsimil-coremi

Afaceristul Nicolae Sarcină rămâne fără una din ”mașinăriile de făcut bani”: Coremi Inter SA, firmă la care SC Succes Nic Com SRL deține pachetul majoritar de acțiuni, abonată la lucrări de refacere a drumurilor în ultimii ani, a fost deposedată de stația de producere a mixturilor asfaltice, de firma de leasing prin intermediul căreia fusese cumpărată.
În iulie 2013, societatea Coremi Inter a încheiat un contract de finanțare cu Unicredit Leasing Corporation IFN, pentru achiziționarea unei stații de asfalt ”Ammann”, second hand, fabricată cu doi ani mai devreme, valoarea acesteia ridicându-se la aproape o jumătate de milion de euro. Investiția s-a dovedit a fi prolifică, cifra de afaceri a firmei crescând spectaculos în acel an, cu 15,3 milioane de lei.
În luna mai a anului următor, Coremi a cumpărat prin intermediul aceluiași finanțator și un ”finisor asfalt Volvo”, a cărui valoare de piață se cifrează în jurul a 90.000 de euro, fapt ce a crescut afacerile firmei până la 30,3 milioane de lei, la finele lui 2014.
Declinul financiar al firmelor din grupul Succes, vizibil în pe tot parcursul anului trecut, a determinat intrarea în insolvență a societăților din portofoliul lui Sarcină. Coremi Inter SA a cerut Tribunalului Gorj declanșarea procedurii insolvenței în iulie 2015, după ce formulaseră o solicitare similară și TPSUD Bâlteni, Grimex SA și o bancă, în condițiile în care firma derulase afaceri de 30,3 milioane de lei și avusese un profit de 65.000 de lei. O contribuție majoră la intrarea acesteia în incapacitate de plată o constituie și neachitarea sumei de 8,9 milioane de lei de către Copisa Constructora Pirenaica i-o datorează din contractul în care au fost asociate pentru reabilitarea DN66, Rovinari-Petroșani, sumă pentru care societatea spaniolă a fost acționată în judecată.

Stația de asfalt demontată cu macaraua

statia1

Firma de leasing care a finanțat achiziția stației de asfalt a contestat tabelul preliminar al creanțelor, dar legislația i-a dat câștig de cauză societății lui Sarcină care putea deveni proprietara bunurilor dacă își plătea ratele curente, în condițiile în care suma restantă de plată, la data intrării în insolvență, fusese înscrisă în acel tabel cu creanțe.
Potrivit unor surse, din cauza neachitării ratelor curente instituția financiară nebancară a decis să o deposedeze de bunul finanțat pe Coremi Inter, așa că, de câteva zile, o macara gigant demontează, bucată cu bucată, stația de asfalt.
La momentul actual, prețul pieței pentru o astfel de instalație se ridică la 400.000 de euro.
Trebuie subliniat faptul că, atât lichidatorul judiciar la Coremi Inter SA și nici o altă persoană din conducerea Succes nu au putut fi contactați în cursul zilei de ieri pentru a oferi un punct de vedere.

Adrian Georgescu

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

3 comentarii

 1. O sa ramana exact cu ce a avut cand a inceput afacerile , cu un ARO 244 cu remorca . Restul de haram le a dobandit , de haram se duc .

 2. sa spuna cum a fost protejat de caragea si ionescu … de ce in perioada 2009-2014 sarcina nu a fost verificat ……. de ce diicot nu solutioneaza dosarul ?

 3. Sunt multe semne de întrebare care așteaptă răspuns:
  Cum de i-a fost permis să plăteasca atâția ani angajații la negru (salariu minim + încă ceva pe niște hârtii gen state de mana care ajungeau la gunoi)?
  Cum de i-a fost permis să nu plătească atâția ani datorii la firmele patronate de Nicolae Sarcină Un mic exemplu în domeniul paza si protecție firma Power Guard Security nu a plătit datorii din 2007 până în iunie 2014 când au bagato în faliment. Au făcut alta firma Fox one Security nu au plătit nici la asta si in 2015 au bagato în insolvență nu au plătit nici angajații 6 luni iar momentan au alta Succes All Security la care este posibil să nu fi plătit taxe?
  De ce la aceasta firma nu ajungea niciodată protecția consumatorului ,sanepidul,inspecția muncii,isu, pentru că magazinele lor erau si probabil sunt infecte în special cele din zona rurala unde șobolanii si insectele erau la ele acasă chiar și oraș?
  Mai sunt încă n întrebări de genul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.