Lucrări de mântuială la Poarta Sărutului

Poarta-Sarutului-lucrari

Recepţia lucrărilor de restaurare a Porţii Sărutului din municipiul Târgu-Jiu a avut loc joi, cu scandal. Proiectantul Dorin Dănilă a refuzat să semneze recepţia pentru că, susţine el, lucrările au fost executate în mod necorespunzător. În ciuda opiniei de specialist a lui Dănilă, membrii comisiei au decis semnarea procesului verbal de recepție a lucrărilor.

Institutul Naţional al Patrimoniului a alocat fonduri în valoare de peste 370.000 lei pentru realizarea lucrării de restaurare a Porţii Sărutului, care au demarat în urmă cu o lună de zile. Operaţiunile executate la „Poarta Sărutului” au inclus: înlocuirea tablei de plumb existentă, aplicarea unei izolaţii bituminoase, curăţarea pietrei, biocidare şi hidrofugare. Joi, la Târgu-Jiu, au venit membrii comisiei de recepție a lucrărilor de restaurare, dar și proiectantul lucrării, Dorin Dănilă. Proiectantul nu a vrut să semneze procesul verbal, fiind nemulțumit de felul în care s-au realizat lucrările: „Eu sunt proiectantul Coloanei fără Sfârşit, probleme sunt şi acolo, din 2011 am obţinut avizul, nu s-a făcut nimic, aştept mereu finanţări, jocuri de culise şi tot soiul de chestii. Eu habar nu am avut că s-a ţinut licitaţia. Eu nu am semnat recepţia şi nu o să semnez dacă nu văd documente, eu oricum nu am semnat-o. Aceste lucrări atrag foarte mulţi oameni neaveniţi, oameni care în viaţa lor nu au făcut asemenea lucrări, de asemenea anvergură. Spălarea porţii este o aberaţie, ceva inadmisibil. Tot fierul din Poarta Sărutului a ieşit la suprafaţă . Procedura a fost făcută fără aviz, legea patrimoniului spune că cine lucrează fără avize este pasibil penal. Nu există absolut nici un proiect care să spună că se poate spăla cu pompa de presiune. Din cauza asta, poarta este galbenă, pentru că adaosul acesta de apă a dizolvat sărurile de fier şi oxizii şi au început să iasă. Mâine (nr. azi) voi fi pârât directorului Institutului Naţional De Patrimoniu ,un domn care , la telefon m-a făcut dobitoc. Nu mă cunoştea, nu m-a văzut în viaţa lui, am 30 de ani de experienţă, nu am păţit treaba asta în 30 de ani de muncă. Poarta avea probleme la partea superioară, acoperişul de plumb avea probleme la partea superioara pentru că făcuse o reacţie şi a trebuit un specialist. Eu făcusem proiectul vechi, în 2003, şi la poartă, am scos avizul şi le-am arătat şi trebuia să continui pentru că ştiam problema, dar nu am făcut eu execuţia din 2003. Recepţiile pot fi făcute cu sau fără obiecţii , eu oricum o să am obiecţii de ordin tehnic, suprafaţa porţii nu trebuia închisă, în aviz era vorba că nu se acceptă chituirea”, a spus Dorin Dănilă.
Adina Andrițoiu, șefa Centrului de Cultură „Constantin Brâncuși”, a declarat că procesul verbal de recepție a fost semnat de membrii comisiei: „A venit comisia de recepție tehnică din București, au venit la sediu pentru a completa actele și a venit și domnul proiectant Dănilă, deși, se pare că nu fusese invitat. A avut loc un schimb de replici pe un ton mai ridicat, a venit și presa, proiectantul a avut alt punct de vedere față de comisie. Până la urmă, procesul verbal de recepție a fost semnat, din ce mi s-a spus, semnătura proiectantului era facultativă. Eu nu am calitatea decât de beneficiar final, finanțator este INP-ul, ei au considerat că s-au respectat toate cele ce trebuiau respectate. S-a semnat recepția”, a spus Adina Andrițoiu, șefa Centrului de Cultură „Constantin Brâncuși”.

loading...
Loading...

Citește și

PLEACĂ VICEPRIMARUL din Motru din PSD? REACŢIE

Cosmin Morega speră ca liderii PSD Gorj să stabilească, până la sfârşitul lunii decembrie, candidatul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: