Lumină, doar de la lumânare! După ce i s-a furat cablul de curent, un localnic sărac din Berlești a ajuns să fie tot el cercetat de poliție!


Un echipaj de poliție din Berlești s-a prezentat, săpămâna trecută, la locuința unui cetățean cu probleme sociale din localitate, după ce acesta a sesizat la 112 că i s-a sustras un cablu de curent, cu care locuința se alimenta din rețeaua de iluminat public. Proprietarul spune că avea aprobare de la primărie să se lege astfel la curent deoarece nu avea posibilități materiale, iar fiul său a fost operat pe cord. În lipsa omului, plecat în străinătate, cablul de curent s-a furat, iar de la întoarcere acesta stă tot fără curent. Bărbatul de 50 de ani se gospodărește astfel, de o lună și jumătate, numai la lumina lumânării. Poliția a înțeles însă să-i facă dosar penal tot cetățeanului sărac, asta pe motiv că el ar fi sustras energie electrică din rețeaua CEZ.

Cetățeanul fără loc de muncă, acesta muncind până acum nici două luni în străinătate pentru a asigura tratamentul necesar fiului său și cele necesare fiicei ce este încă la liceu, a apelat la poliție pentru găsirea hoților cablului său de curent. În loc să fie sprijinit, iar agenții să ancheteze cine i-a sustras acestuia 50 de metri de cablu, polițiștii i-ar fi deschis reclamantului dosar penal, asta pentru furt de curent din rețeaua CEZ.
Degeaba le-a explicat omul agenților că el are aprobare de la Primăria Berlești să ia curent din rețeaua de iluminat public, depunând actele la dosar, că situația nu s-a schimbat. De altfel, primarul localității susține, în mod încredibil, ipoteza polițiștilor.
Sărbători la lumânare
La fața locului a venit apoi un echipaj de la CEZ împreună cu polițiștii din Berlești care a stabilit că omul era branșat pe iluminatul public, stabilind că este furat cablul, iar branșarea este legală.
Cu toate acestea, proprietarul a rămas cercetat, iar locuința sa este tot în beznă. Din fericire copii omului nu sunt acasă ci la Târgu-Jiu, altfel și ei ar fi avut parte de aceleași condiții inumane.
Omul stă ca în Evul Mediu fără curent, asta de o lună și jumătate. Acesta se gospodărește la lumina lumânării.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.