Luptele de la Podul Jiului de la 14 Octombrie 1916, reconstituită la Târgu-Jiu


Lupta de la 14 octombrie 1916 va fi reconstituită la Târgu-Jiu și în acest an.

Pentru târgujieni, ziua de 14 octombrie este prilejul anual de celebrare a unei răsunătoare bătălii purtate de către populația civilă a orașului în timpul Primului Război Mondial, la Podul Jiului, dar și de comemorare a eroilor căzuți în luptele care s-au dus de-a lungul râului Jiu în aceeași perioadă. După trecerea la calendarul gregorian în România, la 1 aprilie 1919, multe date istorice s-au adaptat noii numerotări, astfel că ziua de 14 octombrie devenea 27 octombrie.
În acest an omagierea momentului cuprinde două etape. Astfel, în prima parte va fi intonat imnul național în prezența oficialităților, dar și o scurtă prezentare a acelei perioade.
Cel mai interesant moment este reconstituirea luptei din octombrie 1916. Aceasta va avea loc la podul din Parcul Central al municipiului Târgu-Jiu, începând cu ora 11:00, pe data de 12 octombrie.

Loading...

Citește și

Alocațiile, înlocuite cu vouchere!

Modul de acordare a alocațiilor de stat pentru copii ar putea fi modificat. Mai exact, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.