MAFIA din JUSTIȚIA GORJEANĂ a lucrat ca la carte! JUDECĂTOAREA care a dat sentința de 2 milioane de euro în dosarul Consiliul Local Tg-Jiu, Consiliul Județean Gorj și CEO vs. Pandurii S-A PENSIONAT! Legătura TUDOSE – CONDESCU


Incredibil cum a lucrat MAFIA din justiția gorjeană în interesul lui Marin Condescu, cel care controlează, de facto, Clubul Pandurii, din calitate de principal creditor chirografar, prin intermediul lui Marin Golea, administrator special al asociației sportive aflate în insolvență.
Amănunte despre istoricul unei soluții a Tribunalului Gorj dată în favoarea Clubului Pandurii, prin care Consiliul Local Tg-Jiu, Consiliul Județean Gorj, USMO și CEO sunt obligate la plata sumei de 9,4 milioane de lei către clubul sportiv, sunt doar de competența DNA.
Judecătoarea Florentina Doina Săvulescu (fostă Tudose) a ieșit din sistem prin pensionare, la mai puțin de două luni după pronunțarea sentinței, însă cum au decurs lucrurile în dosarul dedus judecății și cum a dispărut buna sa prietenă, avocata Anca Dondera, din dosar, pentru a nu trezi suspiciuni, sunt evidențe care s-au întâmplat chiar sub nasul șefilor din justiția gorjeană.

Cronologic…

… lucrurile au decurs în felul următor: la data de 12 decembrie 2017, Clubul de Fotbal Pandurii Tg-Jiu a chemat în judecată membrii asociați pentru ca, printr-o hotărâre a instanței, să-i oblige pe aceștia să-și plătească sumele restante provenite din cotizația de asociați ai clubului, prevăzută în protocoale, respectiv banii neachitați stabiliți prin acorduri de finanțare.
Dosarul ajuns pe rolul Secției a II-a Civilă a Tribunalului Gorj a fost repartizat ”aleatoriu” la judecătoarea Florentina Doina Săvulescu.
Cererea de chemare în judecată a fost făcută în numele administratorului special, Marin Golea, dar semnată, atenție!, de avocata Anca Dondera.

Intră în scenă prietena avocatei, judecătoarea Săvulescu

Prin întâmpinările depuse la dosar, juriștii Artego SA și CE Oltenia au invocat o excepție, legată tocmai de acest aspect, și anume ”neconformitatea cererii de chemare în judecată” și au solicitat anularea cererii de chemare în judecată. Motivul: ”semnătura care apare pe cererea de chemare în judecată nu este aceeași cu cea care apare pe alte documente semnate de administratorul special Golea Marin”.

Prin Încheierea din 6 martie 2018, judecătoarea Săvulescu a respins excepția invocată, motivând că ”acțiunea a fost formulată prin avocat Dondera Anca, care s-a și prezentat în ședință recunoscând această împrejurare și complinind lipsurile prin semnătură și ștampilă”.

Golea schimbă avocatul

La următorul termen de judecată, cel din 20 martie, administratorul special Marin Golea a fost reprezentat în instanță de avocat Simona Tismănaru. Nimic neobișnuit, la prima vedere. Numai că dispariția din dosar a avocatei Dondera nu a fost întâmplătoare, având în vedere notorietatea relației de prietenie a acesteia cu judecătoarea Doina Săvulescu, fostă Tudose, fapt care, în mod normal, atrăgea după sine abținerea magistratului de a judeca dosarul. În acest caz, pentru a înlătura orice suspiciune, s-a renunțat, în aparență, la avocata Dondera.

Quoderatdemonstrandum

Trebuie spus că avocata Dondera și judecătoarea Săvulescu au o relație de prietenie de ani de zile, iar surse din mediul juridic afirmă că cele două și-au petrecut vacanțele împreună, alături de familiile lor, și sunt frecvent văzute la cumpărături, sau la masă împreună, prezența lor fiind ușor de remarcat în Tg-Jiu, unde toată lumea cunoaște aproape pe toată lumea.
Aceste aspecte au fost învederate, cu câțiva ani în urmă, într-o altă cauză, fostului președinte al Tribunalului Gorj, Florin Encescu, actualmente detașat în cadrul CSM, însă și actuala conducere a instanței are cunoștință despre această relație de amiciție.
Mai mult, trebuie precizat că Anca Dondera a fost avocata care a reprezentat, în trecut, membrii sindicatului condus de Golea, angajați ai fostului Complex Energetic Rovinari, devenind, din acel moment, avocatul de casă al liderilor sindicali Golea – Condescu. Relativ recent, avocata l-a reprezentat pe Condescu în dosarul de insolvență al Clubului Pandurii și a reușit să-i înscrie în tabelul creanțelor suma de peste 1 milion de euro, bani pe care fostul președinte pretinde că-i are de recuperat de la club.

Judecătoarea a ieșit din sistem, dar urmele au rămas

Mai departe, lucrurile au decurs, aparent, normal. A fost dispusă o expertiză care să stabilească sumele datorate de asociați cu exactitate, au fost formulate obiecțiuni la raportul de expertiză care a fost întocmit în două luni, timp record, pentru cine a călcat prin sălile de judecată.
Momentul cheie al încrengăturii dubioase este data de 14 iunie 2018: Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererea de PENSIONARE a judecătoarei Florentina Doina Săvulescu începând cu data de 3 septembrie.

Pe 12 iulie, adică la o lună după ce CSM i-a aprobat pensionarea, judecătoarea Săvulescu a pronunțat sentința în acest caz: obligă Complexul Energetic Oltenia SA să plătească 6.398.608 lei, Consiliul Local Târgu Jiu – 2.090.028 de lei, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia cu 414.525 de lei, iar Consiliul Judeţean Gorj – 512.303 lei, despăgubiri reprezentând contravaloarea cotizaţiei cu dobânda legală şi indicele de inflaţie către Clubul de Fotbal Pandurii Tg-Jiu.
Pe 20 august, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de pensionare a judecătoarei Florentina Doina Săvulescu, iar în acest mod, aceasta a părăsit sistemul judiciar…dar urmele au rămas.

Loading...

Citește și

Jandarm din Țicleni, dat dispărut la Timișoara! Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în ALERTĂ!

Un tânăr de 23 de ani din Gorj este căutat de ieri în Timișoara, după …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.