Magistrați din Gorj, pe lista „acoperiților” din Justiție!


Cotidianul a prezentat, recent, lista „acoperiţilor“ din Justiţie pe care se află, conform publicației respective, 500 de procurori, 57 de judecători şi 126 de auditori. Cercetând lista făcută publică de Cotidianul, ziarul anunțând că aceasta nu ar fi fost contestată de cei din listă, am găsit şi trei magistraţi gorjeni. Conform Cotidianul, aceştia sunt procurorul Laurențiu Grecu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, procurorul Petrescu Eriță Cosmin, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, dar și judecătorul Popescu Bogdan, de la Judecătoria Târgu-Jiu.

UNJR şi AMR, cele mai importante asociaţii ale magistraţilor, au cerut cu mulţi ani înainte preşedintelui Iohannis şi CSAT, conform cotidianul.ro, să facă verificările necesare şi să comunice dacă există ofiţeri acoperiţi ai serviciilor secrete în magistratură, adică între judecători şi procurori. Până azi nu s-a comunicat decât faptul că nu există, deşi public nu s-a prezentat rezultatul vreunei verificări reale! Această solicitare a asociaţiilor magistraţilor nu era nici pe departe un moft, spun jurnaliștii publicației, ci rezultatul unei prevederi legale, mai exact, a art. 7 din Legea 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor. Cu alte cuvinte, CSAT avea obligaţia să verifice dacă suspiciunile asociaţiilor de magistraţi sunt sau nu îndreptăţite, căci sancţiunea prevăzută de Legea 303/2004 este una extrem de dură şi este prevăzută în art. 7, al. 4, care prevede că „încălcarea dispozițiilor alin. (1) conduce la eliberarea din funcția deținută, inclusiv cea de judecător sau procuror”!

Din păcate, preşedintele Iohannis a preferat să ignore îngrijorările asociaţiilor magistraţilor chiar şi după ce au ieşit în spaţiul public celebrele protocoale ilegale dintre SRI, pe de o parte, şi Parchetul General, ÎCCJ, pe de altă parte.

„Ultimele evenimente legate de decizia CCR, prin care preşedintele Klaus Iohannis este obligat s-o revoce pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de şefă a DNA, au avut însă un efect extraordinar. Sute de magistraţi şi-au asumat un risc incredibil, semnând un protest extrem de ciudat faţă de decizia CCR, deşi ei ar trebui să fie primii care să ştie că absolut toate deciziile CCR sunt general obligatorii pentru toată lumea, inclusiv pentru magistraţi şi preşedintele ţării! Absurditatea acestui protest rezidă din faptul că magistraţii care l-au semnat au pretenţia ca sentinţele definitive pe care ei le pronunţă să fie puse în executare de îndată, deşi, chiar definitive fiind, ele sunt supuse unor căi de atac extraordinare, cum ar fi „contestaţia în anulare“! Cu atât mai mult deciziile CCR trebuie să fie respectate, căci asupra lor nu mai poate acţiona nici o cale de atac!”, au concluzionat ziariștii cotidianul.ro considerând că semnatarii respectivi ar fi ,,acoperiții”, de astăzi din Justiție.

 

Drept la replică

 

Subsemnatul Popescu Bogdan, judecator in cadrul Judecătoriei Targu -Jiu, va solicit publicarea prezentului drept la replica, in legatura cu articolul apărut in publicația Dvs in data de 12.06.2018 si intitulat “ Magistrați din Gorj pe lista acoperiților din justiție “.

Astfel, articolul respectiv preia textual conținutul unui articol apărut anterior in publicația Cotidianul , potrivit căruia semnatarii Declarației de principiu privind independenta procurorului – document însușit de sute de judecători, procurori si auditori de justiție -, ar fi asa-numitii “ acoperiți “ din justiție, iar titlul sub care este redat in publicația Dvs. pare a acredita aceasta idee.
In acest sens, arat ca însușirea principiilor conținute in antemenționata declaratie reprezinta expresia convingerii subsemnatului ca principiul constituțional al independentei judecătorului nu poate fi respectat fara garanția unei independente simetrice atribuite procurorului, iar independenta si imparțialitatea magistratului nu reprezinta beneficii personale ale acestuia, ci garanții esențiale pentru îndeplinirea funcției si realizarea actului de justitie.
Așadar, interpretarea potrivit căreia, prin achiesarea la aceste principii, subsemnatul ar face parte dintre asa-numitii “ acoperiți “ din justitie reprezinta o afirmație calomnioasa, in raport de care subsemnatul isi rezerva dreptul de a acționa in judecată pe emitenții si diseminatorii acesteia.
Cu respect ,
Popescu Bogdan – Judecator, Judecatoria Targu-Jiu
loading...
Loading...

Citește și

Scandalul „PEDICHIURA LUI ROTARU” a băgat-o în spital pe femeia de serviciu a Direcției de Patrimoniu. Jupânul Rotaru, „SPĂLAT” ca la Nufărul cu INTERESE INVENTATE

Două salariate ale Direcției Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Tg-Jiu, au avut nevoie de …

2 comentarii

  1. A-ti omis vreo doua procuroare „acoperite” la propriu de ofiteri sri. una mai are si functie de conducere

  2. Si acestor ,,acoperiti” care au fost descoperiti acum , trebuie sa le platim pensii speciale pentru ca si ei sunt speciali !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.