sâmbătă , 19 octombrie 2019 - 1:07

MAI ANGAJEAZĂ 10.000 de poliţişti. Vezi condiţiile!

politisti1

În poliţie sunt vacante 10.000 de posturi, iar Ministerul Afacerilor Interne vor să ocupe aceste posturi prin chemarea unor foşti poliţişti, angajarea altor persoane dar şi prin transfer de personal din instituţii ale sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, informează Profit.ro.

Unul din argumentele invocate de MAI, în privinţa necesităţii acoperiri acestor posturi vacante este legat de alegerile din acest an, cele locale şi parlamentare, dar şi de venirea imigranţilor. „Ordinea și siguranța publică sunt supuse unor noi provocări externe, care se manifestă prin creșterea fenomenului migraționist la nivel european și prin necesitatea sporirii măsurilor de securitate a individului”, este una dintre explicațiile introduse într-un document prin care este cerut avizul Guvernului pentru angajări”. Datele de la minister arată că din 2009 şi până în 2015 au existat pierderi de personal de peste 15.000 de salariaţi. Pierderile de personal s-au datorat reducerilor drastice de bugete, aprobării unor cifre de şcolarizare mult inferioare necesităţilor, ieşirilor la pensie, dar şi demisiilor. “Actualul cadru legal și mecanismele de școlarizare și încadrare existente nu permit recuperarea deficitului de resurse umane și există premise ca acest deficit să crească, în contextul accesării drepturilor prevăzute de legea pensiilor militare de stat. Lipsa unei intervenții pentru rezolvarea acestei problematici riscă să creeze o vulnerabilitate pentru sistemul de ordine și siguranță publică, cu consecințe în planul securității individului”, spun cei din MAI.

MAI vrea să modifice legislaţia

Ministerul de Interne doreşte modificarea legislaţiei pentru a permite ocuparea locurilor rămase vacante prin încadrarea directă din sursă externă, încadrarea unor foşti poliţişti, precum şi prin transferul persoanelor din alte instituţii ale sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Raportul de serviciu pentru delegare, mutare, detaşare sau transfer ale persoanelor care vor fi reangajate, cele angajate din sursă externă şi cele prin transfer nu se va putea modifica timp de trei ani, excepţie fiind atunci când se reorganizează instituţia. „Nevoile instituției în materia resurselor umane pot fi asigurate și prin readucerea în sistem a unor persoane pregătite profesional, care au experiența necesară exercitării profesiei de polițist. Măsura vizează foști polițiști care, din diferite motive, au încetat raporturile de serviciu cu instituția. Întrucât Statutul polițistului cunoaște mai multe modalități de încetare a raporturilor de serviciu, de posibilitatea nou introdusă ar trebui să beneficieze doar cei care și-au recăpătat capacitatea de muncă sau au încetat raporturile de serviciu la cerere, prin demisie, prin numirea într-o altă funcție publică ori ca urmare a reorganizării unității de poliție. Beneficiul oferit de lege nu se justifică în cazul persoanelor ale căror raporturi de serviciu au încetat la împlinirea vârstei și a celorlalte condiții de pensionare, ca urmare a destituirii din Poliție, acordării calificativului nesatisfăcător, condamnării, nepromovării examenului de definitivare în profesie, nedefinitivării studiilor cerute de lege sau încadrării frauduloase”, se arată în documentul MAI.

loading...
Loading...

Citește și

38 de ani de la revolta anticomunistă a minerilor din Motru! Primarul marchează momentul SEC, intenționează să schimbe denumirea Parcului Central

„Ceauşescu, PCR, pâinea noastră unde e?“, asta au strigat minerii din Motru în octombrie 1981, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: