Mai multe lucrări finalizate de SGA Gorj

Sistemul de Gospodarire a Apelor Gorj a demarat si finalizat o serie importanta de obiective si Investitii pe urmatoarele cursuri de apa: Galbenu, Susita, Ciocadia, Jales, Gilortel, Calnic si Amaradia.

  1. Lucrari finalizate:
  2. Reparatii curente la Regularizare si aparare de mal parau Galbenu la Baia de Fier
  • S-au executat 1500 mc terasamente,cu scopul de a asigura sectiunea optima de scurgere la apele  mari, de a stopa fenomenul de eroziune a malurilor si de a pune in siguranta lucrarea.

  1. Intretinere dig rau Susita la Tg-Jiu, amonte pod DN Tg-Jiu – Drobeta-Turnu Severin, pentru asigurarea sectiunii optime de scurgere la ape mari si punerea in siguranta a lucrarii.

II. In saptamana curenta, Sistemul de Gospodarire a Apelor Gorj a continuat  lucrarile de intretinere si reparatii pe cursurile de apa din administrare,astfel:

  1. Decolmatare parau Ciocadia la Bengesti – Ciocadia, zona Liniuta, urmarind stoparea fenomenului de eroziune a malurilor si asigurarea sectiunii optime de scurgere la ape mari.

Stadiu realizare: 60 %

Termen finalizare lucrare: 26.04.2019

  1. Decolmatare parau Ciocadia la Bengesti – Ciocadia, zona Mosor

Se urmareste stoparea fenomenului de eroziune a malurilor si asigurarea sectiunii optime de scurgere la ape mari.

Stadiu realizare: 60 %

Termen finalizare lucrare: 26.04.2019

  1. Decolmatare parau Jales la Stolojani, Zona Cimitir urmarind asigurarea sectiunii optime de scurgere la ape mari si punerea in siguranta a bisericii Stolojani si a gospodariilor riverane cursului de apa .
  • Stadiu realizare: 25 %
  • Termen finalizare lucrare: 26.04.2019

  1. Reparatii curente la Regularizare si indiguire rau Gilort la Novaci – parau Gilortel, are drept scop stoparea fenomenului de eroziune a malurilor, asigurarea sectiunii optime de scurgere la ape mari si punerea in siguranta a lucrarii .

Stadiu realizare: 30 %

Termen finalizare lucrare: 15.05.2019

Asigurarea regimului tehnic este principala tinta asupra careia se rasfrange activitatea Sistemului de Gospodarire a Apelor Gorj pentru realizarea obiectivelor si investitiilor propuse, in conformitate cu conditiile vremii.

 

III.  Activitatea a fost ingreunata si incetinita de o serie de probleme care au aparut din cauza unor defectiuni in timpul executiei la incarcatorul frontal articulat pe pneuri JCB 426;

-uzarea caii de rulare a buldozerului KOMATSU, problema ce nu a putut fi rezolvata din cauza lipsei de buget;

-alte probleme legate de nepunerea in functiune a utilajelor, au fost din cauza defectiunilor si problemelor tehnice aparute in timpul executiei lucrarilor, dar care speram ca se vor rezolva, prin alocarea de fonduri necesare.

IV. Sistemul de Gospodarire a apelor Gorj a participat in data de 7 aprilie 2019 cu un numar de 21 de angajati, alaturi de alti voluntari de la scoli,licee si institutii,la o actiune de plantare arbori in zona Negomir din Judetul Gorj,actiune de voluntariat organizata de:Asociatia ,,Team for next generation”,in parteneriat cu:,,Plantam fapte bune in Romania”.

V.Dupa cum am mentionat,Sistemul de Gospodarire a Apelor Gorj are ca investitii o serie de lucrari propuse pentru finantare:

1.Amenajare parau Calnic in zona localitatii Prigoria,Zorlesti si Calugareasa ,Judetul Gorj;

2.Amenajare rau Amaradia in Localitatea Bustuchin,amonte pod DC74,Judetul Gorj;

3.Amenajare rau Gilort in zona localitatii Novaci,Judetul Gorj puternic afectat de inundatiile din anul 2014;

4.Laborator analize si sediu S.G.A Gorj,care sa corespunda noilor cerinte,inclusiv dezvoltarea unui laborator care sa solutioneze problemele zonale in acest domeniu.

loading...
Loading...

Citește și

Mai multe obiecte pierdute se află în posesia polițiștilor locali din Târgu Jiu!

În perioada 23.06.2019 – 14.07.2019, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice, în timp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: