Mai mulți bani pentru olimpicii internaționali

ioana-patricia-isfan-2Guvernul a mărit bursele lunare de care beneficiază olimpici internaționali. Astfel, elevii de 10 ai României vor primi câțiva zeci de lei în plus începând cu bursele pe luna ianuarie 2014. De asemenea, potrivit guvernanților, bursele urmează să fie mărite din nou, începând cu 1 iulie 2014.

Elevii care au reușit să obțină rezultate foarte bune la olimpiadele internaționale desfășurate în cursul anului 2013 vor primi burse mai mari începând din luna ianuarie a anului 2014.  Astfel, un elev care a obținut medalia de aur sau premiul I la o olimpiadă internațională va primi 850 de lei, un elev care a obținut medalia de argint sau premiul al II-lea va primi 637,5 lei, iar un elev care a obținut medalia de bronz sau premiul al III-lea va primi 425 de lei.
De asemenea, începând cu data de 1 iulie 2014, dată la care vor fi din nou majorate aceste burse, elevii care au obținut medalii de aur sau premiul I vor primi 900 de lei, elevii care au obținut medalii de argint sau premiul al II-lea vor primi 675 de lei, iar elevii care au obținut medalia de bronz sau premiul al III-lea vor primi 450 de lei.

Ioana Ișfan, printre olimpici

Printre cei care urmează să beneficieze de bursele mărite se numără și Ioana Patricia Ișfan, fiica inspectorului școlar general al ISJ Gorj, Ion Ișfan. Aceasta este elevă în clasa a-X-a la Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu și a obținut medalia de bronz pentru România la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, care s-a desfășurat în perioada 2-12 decembrie 2013 la Pune, în India.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.