duminică , 18 noiembrie 2018 - 16:13

Mai pot spune ceva?

ionut-catrinaMi-e scârbă de nu mai pot că sunt o ființă ce trăiește aici. Și în aceste vremuri, desigur. Simt o senzație destul de aiurea față de cele ce se petrec pe lângă mine. Sunt un prost atât în accepțiunea arhaică a termenului, cât și din punctul de vedere actual, depreciat semantic. Sunt prost când cred că oamenii pot avea și fețe umane, sunt un mare prost când cred că oamenii chiar simt ceea ce, la un moment dat, mimează destul de reușit.

Sunt un „fraier” și am senzația că așa o să mor. Defect ori calitate, eu totuși cred că moralitatea – în sensul banal, nu sofisticat (din dicționar) – există în noi. În doză mică sau mai mare, dar există. Indiferent ce mi-ați spune, eu – în prostia mea infinită – cred că oamenii mai au ceva bun în ei. Refuz să accept că nu se mai găsește vreo fărâmă de ceva bun în noi.

Sunt un produs al societății în care trăiesc, știu asta, dar încerc să o percep și pozitiv. Vremurile sunt tulburi, totul se învârte în jurul banilor, al influenței și pilelor. Lumea se bazează pe combinații, pe manevre, pe vorbe mieroase. Societatea vrea aspecte pozitive, dar este roasă, subminată de răutate, sodomizată de obscuritate. Diavolul se îmbracă frumos și are principii declarate ce-ți iau mințile. Dar unde este adevărul?

Trăim timpurile astea, în care valorile sunt inversate. Da, dar undeva în suflet, ar trebui să realizăm ce gângănii insignifiante suntem și că suma faptelor noastre ar trebui să includă și chestiuni pozitive. La un moment dat, karma se face simțită și lovește unde-l doare pe voinic. O fi bine atunci? Nu e tardiv să regretăm? Nu e mult mai firesc să nu uităm să fim oameni? Să zâmbim, să vorbim cu cel din stânga/dreapta, să încercăm să construim, să nu mai mâncăm cacao cu lingura, să nu mai furăm, să nu mai hulim…

Arătăm cu degetul, dar nu mai avem pic de suflet în noi. „Schițăm” portrete, dar nu suntem psihologi cu diplomă. Mimăm, dar nu ființăm. Aaa, da, existăm, dar parcă-i egal cu zero. Gesturile mărunte, pe care le facem zilnic, ne definesc poate mai intens decât faptele publice, cu tot cu tămbălăul de rigoare.

Ultima lună mi-a demonstrat, încă o dată, cât pot fi de naiv. În credulitatea mea, oamenii mai au momente când sunt oameni. Poate mai sunt fraieri ca mine. Poate, nu știu. Dar e mai plăcută starea mea, cu dileme și răspunsuri greu de găsit, decât starea celor pe care-i percepeam oameni.

P.S.: Nu sunt nervos, nu-s supărat, nici măcar… agitat. Dar simt o mare dezamăgire. Despre dezgust și scârbă, mai are sens să pomenesc?

Nu uitați să (mai) fiți (și) oameni! Dincolo de omenie… ce mai rămâne?!

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

13 comentarii

 1. Sa sti ca ești mare narod,dacă ești pe listele pru.Mă întreb când mai faci ore la scoala?

  • Exact despre asta am scris eu azi… 🙂 Mulțumesc că lecturați cu atenție cele scrise de mine! 🙂 O zi faină să aveți!

 2. Apreciez faptul ca ai ales sa iti expui dezamagirea, dezgustul intr-un mod demn si fara a ataca pe nimeni. Inca odata demonstrezi ca CIRCUL nu te caracterizeaza.
  Te asigur de tot respectul si maxima pretuire pentru OMUL Catrina

 3. Respectul tău, draga Mădălina, se dedubleaza atunci când e vorba de ( sa zicem) ziaristul Catrina?Si daca stimate domnule Catrina, te cuprinde așa o scârbă ca aproape te îneci in voma si dai in bulimie, cum e sa fii in echipa cu Matei , Horvath, Alinutzele, sa-ți arați talentul si dezgustul pe aceeași pagina cu titluri: ” vezi ce se întâmpla cu carbunele😀😀😀😀😀”, ” cea mai tare patroana” , „uluitor…”, ” o sa cazi pe spate…”etc,”ce se întâmpla când pui zahăr in cafea”, „ce se întâmpla când cumperi cu cardul😀😀😩😎😅😂😄😛🤔) toate scrise cu litere mari? Adică lucrezi la gazeta care a descoperit lucrurile care se petrec la 70 de ani de la emiterea primului American Express! Sunt exact pe tipologia descrisă de dumneavoastra? Trec ușor de la ironie la răutate, de la dezgust la prostie si viceversa?Va gândiți vreodată la cei 15-20 % din cititori care mai au câte 20-30 de neuroni muribunzi? Minoritate , nu? Dar in democrație exista loc si pentru minorități! Dați-ne dovada ca nu sunteți doar un demagog si faceți gestul care sa va acrediteze si sa confirme ca articolul nu e doar demagogie! DATI-VA DEMISIA! Așa o sa câștigați si respectul multor altora si o sa ne convingem ca Mădălina nu e soția/ sora/ mama/ colega/ iubita secreta😎, eleva preferata! ??

 4. Te-am vazut in campanie…iti spun „prieteneste” iti sta foarte rau…In PRU, ce oameni de calitate exista?? nici macar PSD-ul care are sute de mii de membri de abia gasesti cativa… pacat de tineretea ta ca o irosesti pentru cocalari de Bucuresti….numai bine…ii dau dreptate lui @ Pantilie

 5. Mintea ,perceptiile din jurul nostru ne pot pacali,dar in adancul sufletului stim ce este cu adevarat valoros.Ce are mai mare valoare pentru tine in viata?Calitatile ,profesionalismul,prestigiul oamenilor din jurul tau la gazeta sau in partid contestati de George sau Cristofor? Nu acestea trebuie sa-ti faca drumul tau anevoios catre o astfel de optiune in viata. Nu esti tu responsabili si nici nu trebuie sa fi judecat pentru altii. Ti se potriveste politica? Daca da atunci iti spun ca de oameni sinceri,onesti cu ei insusi si cu altii, asa ca tine, avem nevoie chiar si in politica romaneasca actuala unde majoritatea politicienilor ne mint si se mint pe ei insusi cu nonsalanta. Toate au inceput, ca o fi bine sau rau vei vedea sau daca trebuie sa mai imbunatatesti ceva, dar daca ai facut o alegere pe care la momentul respectiv ai considerat-o ca o optiune de plecare , nu regreta si urmeaza-ti visul. Capul sus si mult succes!Numai bine tuturor!

  • Nerecunoscător si puțin,derutat postac INNA , așa este? Hai, arăta-i ca s-a rătăcit, ca nu mai vede valoarea oamenilor care-l înconjoara, de la gazeta si partid(😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😃😃😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂)!Si profesionalismul lor, sa nu uit! Pai uite cum au sărit cu toții sa șteargă repede comentariile de la articolul cu tenta ( era sa folosesc un cuvânt urat, scuze), puncte puncte, unde mai găsești tu asemenea dovada de colegialitate! S-ar toti dobitocii sa comenteze ce a zis Floroiu de targujianca din Motru! Ei si? Se mai întâmpla, tot nu e lipsa de profesionalism! Si ce sa mai zicem de 7 continente… Ai de ales, Catrina! Dumnezeu sa-ți lumineze mintea si calea!Inna, noi rămânem la bătaie, esti preferata mea ! Am 32-0!😀😀

 6. Am citit replicile dvs. 🙂 Indiferent de cele spuse/scrise de cei cu care lucrez la ziar, nu am dreptul moral de a-i critica. Suntem oameni supuși greșelilor. 🙂 Eu am încercat pe cât posibil, în paginile acestui ziar, să nu mă abat de la ceea ce simt. Nu sunt jurnalist 100%, ci un om care a avut/are posibilitatea de exprimare a opiniei personale. De multe ori am fost înjurat. De multe ori oamenii au apreciat cele scrise de mine. Mi-am făcut numeroși dușmani, oameni pe care-i deranjau spusele mele. Poate că-s mai slobod de gură, iar cuvintele mele irită. Dar niciodată n-am desconsiderat pe cineva. Ne legăm de cuvintele care ne deranjează, dar nu analizăm cât suntem de ipocriți gândind urât. Sub niște cuvinte frumoase stau pitiți oameni urâți de multe ori. 🙂 Că fac sau nu politică, consider că e dreptul meu. La fel cum e dreptul meu să mă revolt când cred că e cazul. Că scriu în cel mai citit ziar este o onoare pentru mine. Nu m-am ploconit în fața şmecherilor cu bani din județ, nu mi-au fost cenzurate ideile. 🙂 Să nu uităm să fim oameni! 🙂

  • Ca si alta data, părerile noastre se despart! Fiecare are dreptul sa critice atitudinile colegului , cele care derapează de la o conduita corecta! Cu subiectivism evident când spun corecta, dar e un punct de vedere personal, pe care esti obligat sa-l exprimi! Asta e esența progresului, dezbaterea! Când ai un coleg , sa particularizăm in situația de fata, la gazeta, agramat si semidoct , te întorci cu spatele si plângi in pumni? Ca vine poliția presei si rade cu lacrimi de ECHIPA? Sau mai bine iei atitudine, ii arați colegial si ferm unde crezi ca a greșit, nu știe? O duci la scoala! Nu poate? O/ i-l sprijini! Nu vrea? Eeeee, aici ce faci? Spiritul de echipa nu înseamnă yes-manism! Am vârsta la care sunt trecut prin multe, am văzut citit trăit plâns ras ! Crezi ca prin atitudinea mea duc un război personal cu vreunul din colegii tai? NU! Ma analfabetismul, lipsa deontologiei, lipsa profesionalismului! Pentru ca îmi da starea continua a degradării întregii societăți! Si daca pot sa accept ca unul care e angajat in presa , oricare ar fi ea, poate fi constrâns de un șef sa scrie ceva interpretabil , sub amenințarea pierderii salariului, nu pot accepta lipsa minimei morale de ați face timp 10 minute de a te documenta pentru un articol! Citește te rog articolul scris astăzi de colega ta Mihaela Floroiu, cu targujianca din Motru, cu concursul ” 7 continente” si spune-mi in cazul ei, cum o poți scuza așa, colegial! Si nu doar presa e ” virusată” ! Problema e ca aici sunt pretențiile de formatori de opinie! Te pui cu mine, ma ? Bai muc, bai prosop, bai Gicu, bai kivulik, bai pitic, bai. …bai? Atitudinea mea e doar forma unui optimism inconștient ca intervenind provoc o sincopă! Fericita! In rest ,ma rog Lui Dumnezeu sa- mi dea puterea si înțelepciunea de a nu judeca pe nimeni si sa nu doresc nimănui decât binele! Inclusiv lui INNA, Spataruetc cine mai prestează pe acolo pe la voi! Apropo, Inna e trendy sa dezbateti opinii in gazeta, va încurajează patronii? La cafea nu va întâlniți niciodată?

 7. …Un prieten drag mie mi-a spus odată, demult , ca simpla înjuratura la adresa unui politician, in cârciuma la o bere , e tot un mod de a face politica!Asa ca, politica facem cu totii😀

 8. Iata o metoda confortabila de facut bani!Avem cel mai puternic sistem cu care si dumneavoastra puteti castiga bani in confortul propriei case, in fata calculatorului, fara stres, fara sefi, fara obligatii!Oferim instruire completa si gratuita, de exceptie!Cereti urgent mai multe detalii la adresa de email anghelusandrei77@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodată site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.