Mai puțin de 30 de energeticieni de la Craiova II își cer cota de cărbune în natură


Energeticienii de la SE Craiova II a CE Oltenia nu vor cota de cărbune în natură. Din cei 570 de salariați, la jumătatea personalului față de 2011, doar 25-30 de persoane au făcut cerere pentru a obține cele 10 tone de cărbune la prețul de 830 de lei. Lucrătorii SE Craiova II nu vor cota în natură pentru că nu ar avea nevoie de lignitul din Gorj ci pentru că transportul cărbunelui este foarte scump. Beneficiarii ajungând să achite pe final încă 800-900 de lei ca să le fie transportat cărbunele acasă.

Angajații CEO din județul Dolj nu se înghesuie să-și ceară cota de cărbune în natură. Energeticienii explică și de ce nu au cerut decât foarte puțini cota, ei dând vina pe transportul scump pentru a-și duce lignitul acasă sau la țară. Dacă închiriază o mașină pentru transport, un energetician ajunge să achite încă 900 de lei să-și vadă cota acasă, asta dacă lignitul se transportă de la Cariera Peșteana, care este mai aproape de Craiova. Lucrurile se complică dacă, furnizarea cărbunelui se face de la alte cariere, de exemplu de la cele din zona Motru sau Jilț. Cota ajunge astfel la un preț de 1800 de lei. Un preț foarte scump pentru beneficiarii care preferă să renunțe la cotă și chiar să cumpere cărbune, în funcție de necesități, de pe piață. Într-un cuvânt, cărbunele din Gorj e bun, dar scump pentru cei care stau în fața județului.
În atare condiții, energeticienilor craioveni le piere cheful să mai ia cărbunele deși acesta este mai avantajos decât cumpărarea lemnului, un mc de lemn fiind 500 de lei.
Cererile de cărbune se depun în continuare la Craiova II.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.