sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 10:43

Managerul CEO dă în judecată Fondul Proprietatea

ciurel-cmk

Laurențiu Ciurel îi acuză pe reprezentanții Fondului Proprietatea că încearcă, prin diverse acțiuni, care aduc mari prejudicii celui mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România, să  amâne listarea la bursă a companiei.

În ultima perioadă, primvicepreședintele Federației Univers  a tot lansat avertismente cum că CEO este supus unor atacuri externe, care fac rău producătorului de energie pe bază de cărbune. Directorul general al Complexului Energetic Oltenia consideră că este posibil ca aceste atacuri să vină tocmai din partea acționarului minoritar, în speță Fondul Proprietatea. Laurențiu Ciurel acuză că reprezentanții FP au pus într-o lumină proastă Complexul Energetic Oltenia, interpretând părtinitor cifre economice. Managerul CEO este de părere că interesul Fondului Proprietatea este să amâne listarea la bursă a pachetului de 15% din acţiuni. „Acţionarul minoritar creează mari prejudicii companiei, pentru că este interesat de o listare cât mai îndepărtată la bursă. Zilele trecute, la o sesiune de comunicări, am trimis oameni ca să prezinte într-o lumină favorabilă Complexul, în vederea listării. Cei care au măsluit cifre acolo şi le-au interpretat părtinitor au fost cei de la Fondul Proprietatea. Cei de la Fond deţin doar 20% dintre acţiunile CE Oltenia. Controlează absolut toate deciziile importante care se iau în companie, pentru că aşa prevede statutul. O să ajungem la judecată, pentru că prezintă lucrurile eronat, într-un mod cu totul neprofesionist. Cei de la Fondul Proprietarea iau decizii, fie din rea credinţă, fie din necunoaştere, în defavoarea companiei”, a declarat managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel.

„Băieții deștepți” creează probleme CEO

Guvernul a decis să elimine, săptămâna trecută, taxa de cogenerare, un lucru benefic pentru Complexul Energetic Oltenia și pentru consumatorii de energie electrică. Măsura guvernanților a pălit, însă, în fața deciziei luate de așa-zișii „băieți deștepți” din energie, care au majorat taxele vamale la exportul de energie. Managerul Complexul Energetic Oltenia spune că cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România ar putea pierde, în acest an, circa 150 de milioane de euro din cauza creșterii taxelor vamale. „Acum o săptămână, s-a dat hotărârea de Guvern care a anulat taxa aberantă, de cogenerare. A doua zi, a venit reacţia băieţilor deştepţi: taxele vamale, care erau modice, în jur de 1 euro, au crescut la 5,7 euro. Din această cauză, putem pierde 150 de milioane de euro până la finalul anului”, a precizat  Laurențiu Ciurel.

Protestele în fața Guvernului și ANRE nu rezolvă problemele CEO

Sindicatele din Federația Univers ar putea protesta în fața Guvernului și a Agenției Naționale pentru Reglementare a Energiei, din cauza concurenței neloiale ce se practică la ora actuală pe piața de energie. Liderul sindical Ion Rușeț a avertizat că sindicaliștii ar putea ieși în stradă. Directorul Complexului Energetic Oltenia este de părere că protestele în faţa Guvernului sau a ANRE nu ar putea rezolva problemele companiei. Laurențiu Ciurel afirmă că CEO poate exporta energie 24 de ore din 24, dar nu este lăsată. „Sunt firme foarte mici care licitează și țin ocupate capacitățile de export, care vând numai energie regenerabilă și lor le convine să plătească 5-6 euro taxă de export, pentru că primesc subvenție de 60-70 de euro pe fiecare Megawat produs. Aceste firme doar țin liniile ocupate pentru că exporta doar când bate vântul. Complexul Energetic Oltenia ar putea exporta în bandă 24 de ore din 24, dar nu se dorește să facem acest lucru. Nu cred că protestele în fața ANRE sau a Guvernului ar putea rezolva aceste probleme. Trebuie să purtăm discuții mult mai aplicate. Comisiile din Parlament trebuie să poarte negocieri cu ANRE-ul în acest sens”, a mai declarat managerul Complexului Energetic Oltenia.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: