Managerul CEO, Laurențiu Ciurel, a semnat Acordul cu China Huadian Corporation pentru investiția de un MILIARD DE EURO de la Rovinari

ciurel-ponta--stiri-tvr-ro

Construcția grupului energetic de la Rovinari, una dintre cele mai mari investiții ale Chinei în Europa

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, a semnat ieri, din partea României, Acordul de intenție de cooperare pentru investiția de un miliard de euro de la Rovinari. Pentru partea chineză a semnat reprezentantul companiei China Huadian Corporation, Li Qingkui.

Guvernele României și Republicii Populare Chineze au parafat, ieri, la Palatul Victoria, în prezența premierilor celor două state, o serie de  memorandumuri de înțelegere în domeniile energiei (nucleară, termocentrale, hidrocentrale), sanitar-veterinar, industrial, societății informaționale și al culturii.

Noi locuri de muncă

Proiectul de la Rovinari reprezintă una dintre cele mai mari investiţii ale Chinei în Europa. Astfel, se vor înființa o societate cu capital mixt, pentru construcția unui grup energetic nou de 500 de MW la Termocentrala Rovinari. Potrivit autorităţilor, această investiţie va contribui în mod direct la crearea, într-una dintre cele mai defavorizate zone ale ţării, a peste 500 de noi locuri de muncă, la care se adaugă un număr mare de locuri de muncă rezultate din dezvoltarea activităţilor economice indirecte, conexe şi din industria pe orizontală.

Memorandumuri pentru energie

În domeniul energiei s-a semnat un Memorandum de Înțelegere între Departamentul pentru Energie și Administrația Națională pentru Energie din China, pentru cooperare în domeniul proiectelor nucleare, document parafat de ministrul delegat pentru energie, Constantin Niță, și Xu Shaoshi, ministrul Comisiei Naționale pentru Dezvoltare și Reformă în domeniul proiectelor nucleare. Cele două părți au semnat și o Scrisoare de intenție între SN Nuclearelectrica și China General Nuclear Power Corporation (CGN), din partea României semnând Daniela Lulache, directorul general SN Nuclearelectrica, iar din partea chineză, He Yu, președintele companiei China General Nuclear Power Corporation (CGN). În cadrul ceremoniei a fost încheiată și o înțelegere pentru reabilitarea grupurilor 3 și 4 de la centrala termoelectrică Deva, semnată de Daniel Andronache, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, și Zhao Ruolin, președintele companiei China National Electric Engineering Co. Tot în domeniul termoenergetic a fost parafat un Acord de intenție de cooperare pentru realizarea proiectului termoelectric de la Rovinari — Complexul Energetic Oltenia. Documentul a fost semnat pentru România de Laurențiu Ciurel, director general Complexul Energetic Oltenia, iar pentru partea chineză, de Li Qingkui, președintele companiei China Huadian Corporation.

loading...
Loading...

Citește și

Sindicalistul Roșca: „Între 80-100 de salariați ai Carierei Roșiuța ies la pensie până în martie!”

Nelu Roșca, liderul Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, a declarat ieri la un post de radio …

Un comentariu

  1. Bravo „tata”! …… De chinezi aveam nevoie in tara asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.